Mocions del Ple de gener: comissió operativa d’esports i immersió lingüística a la ‘llei Celaá’

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual (arxiu)

El primer Ple del 2021 ha tingut només dues mocions, presentades per Junts per Sant Cugat. La primera d’elles, per crear una comissió operativa per al sector de l’esport, va estar retirada al Ple anterior a petició del regidor d’Esports, Francesc Carol, per poder estudiar-la ja que feia poques setmanes que havia assumit el càrrec. A continuació repassem el debat de les mocions. També pots consultar els punts del govern i la contracrònica de la sessió.

Es crearà una comissió per definir les línies d’acció en matèria esportiva

En forma de moció institucional, presentada inicialment per Junts per Sant Cugat, el Ple de gener ha aprovat la creació urgent d’una comissió operativa per a l’esport amb el lideratge de l’Ajuntament i la participació de la Coordinadora d’Entitats Esportives de Sant Cugat, Sant Cugat Creix, Paidos, Team Partners i els grups polítics per definir les futures accions en l’àmbit esportiu a partir de l’anàlisi del Pla Estratègic de l’Esport 2017-2026. L’objectiu és revisar i actualitzar el pla i prioritzar les accions realitzar durant aquest mandat. Les conclusions s’hauran de traslladar al Consell Municipal de l’Esport.

Rebutjada la moció de Junts sobre la LOMLOE

Només el grup proposant, i la CUP-PC en tres dels quatre acords, han votat a favor de la moció de Junts per Sant Cugat que demana que la nova llei educativa (LOMLOE, popularment coneguda com a llei Celaá) incorpori al redactat la diversitat lingüística a l’Estat i garanteixi les competències de la Generalitat en matèria educativa. Per això s’insta els grups parlamentaris a blindar el model d’immersió lingüística i a preservar la llei d’Educació de Catalunya.

ERC-MES i PSC consideren que el redactat actual de la llei no va en contra de la immersió lingüística ni de la competència educativa de la Generalitat i que, de fet, és un pas endavant perquè deroga la llei Wert. Ciutadans, en canvi, ha votat en contra en considerar que la immersió no és un model d’èxit i que cal potenciar la presència del castellà i d’una tercera llengua a l’ensenyament a Catalunya.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article