En exposició pública un projecte per fer un pas de vianants i ciclistes paral·lel a la ronda nord

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imatge: Projecte de l'Ajuntament

Des de principis gener i fins el proper 18 de febrer, l’Ajuntament exposaun projecte constructiu per fer un pas de vianants i ciclistes entre Can Magí i Coll Favà que discorrerà al costat de la ronda nord. Es tracta d’una proposta aprovada inicialment a la Junta de Govern del passat 15 de desembre i que ara està oberta a rebre al·legacions. Es tracta d’una actuació escollida en el marc dels pressupostos participatius del 2018-2019 com a la proposta més votada del barri del Centre-Est.

Segons el projecte, el nou pas de ciclistes i vianants, que ocuparà una superfície total de 1.400 metres quadrats, es construirà de manera segregada a la ronda nord amb una tanca de fusta i acer com a separació de la calçada de vehicles a motor. El projecte ha estat elaborat pel propi Ajuntament.

El recorregut discorre des de l’avinguda Francesc Macià a l’entorn de la benzinera, amb una bifurcació per o bé anar al carrer Joan Amades travessant la benzinera o bé tornar a Coll Favà a través del carrer Màrius Torres. Això suposa que les les persones que vulguin anar de Coll Favà a Can Magi hauran de creuar la ronda nord i per això es preveu fer un pas elevat perquè els cotxes redueixin la velocitat. Es preveuen quatre trams diferenciats amb el manteniment i millora del paviment dels que ja estan construïts:

A banda de la tanca divisòria entre la nova via per a ciclistes i vianants, el projecte no incorpora cap altre element de mobiliari urbà ni enllumenat públic, ja que aprofita la il·luminació que ja té la ronda nord. Tot i això, recull com a millores l’arranjament del paviment ja existent, la instal·lació de dos punts de llum i la replantació dels xiprers que divideixen els dos carrils de la ronda.

En canvi, sí es preveu la construcció d’una cuneta de formigó per recollir les aigües pluvials. Es preveu que l’obra tingui un cost de 151.932,48 euros, amb un termini de construcció de cinc mesos des de l’inici d’obres i una garantia d’un any. Abans de licitar les obres cal que es faci l’aprovació definitiva del projecte que ara es troba en exposició pública.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article