El benestar emocional dels infants en la pandèmia, encàrrec del Consell d’Infants

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Una sessió telemàtica celebrada aquest dilluns per la tarda ha donat inici al Consell d’Infants per a aquest curs, amb l’encàrrec de treballar sobre com viuen i com afecta la pandèmia als nens i nenes de la ciutat. Així ho ha anunciat l’alcaldessa, Mireia Ingla, a l’òrgan en què hi participen alumnes de cinquè i sisè de primària de 19 escoles públiques, concertades i privades de la ciutat. El govern posa el focus en el benestar emocional dels menors, que han vist molt afectada la seva quotidianitat per la pandèmia.

De fet, en la ronda de presentacions dels integrants del Consell, gairebé tots els consellers han explicat si el seu grup ha estat confinat des de l’inici del curs. Segons Ingla, és normal sentir angoixa, por de sortir de casa, tristesa per no poder visitar familiars... i precisament això és el que l’Ajuntament vol saber per prendre accions dirigides específicament a la infància. “El més important és que ens cuidem els uns als altres”, ha dit l’alcaldessa.

El Consell d’Infants s’ha constituït nomenant els seus sotspresidents: Laia Herrero, de l’escola Ciutat d’Alba, i Marc Mondelo, del Thau. Tots dos han explicat breument la seva experiència a l’escola des de l’inici de la pandèmia. És el segon any d’Herrero al Consell i el primer de Mondelo ja que cada any s’incorporen i marxen alumnes.

La sessió constitutiva del Consell també ha servit per recordar l’encàrrec de l’edició anterior: l’emergència climàtica. En aquest sentit, Ingla ha explicat que han rebut moltes propostes sobre producció d’energia verda, canvis de mobilitat i en la producció i consum d’aliments. Ha defensat mesures en aquesta línia com la instal·lació de geotèrmia a l’escola Pins del Vallès o la implementació de l’anella verda i ha pres el compromís d’estudiar la resta de propostes per afavorir nous hàbits de mobilitat i evitar el malbaratament.

Tant ella com la regidora d’Educació, Pilar Gorina, s’han felicitat perquè l’activitat no s’hagi aturat a les escoles durant el que va de curs. “Poder anar a l’escola és un gran encert”, ha reivindicat la regidora. La tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, que també s’encarrega de la cartera d’Infància, Núria Gibert, ha posat en valor l’òrgan com un espai per escoltar la veu dels infants per dissenyar polítiques públiques.

A la trobada d’aquest dilluns hi han acudit els representants dels grups municipals de Junts, ERC-MES i PSC –de la CUP-PC hi ha acudit Gibert–, que han agraït la implicació dels infants per millorar la ciutat i per agrair-los i felicitar-los per la feina que han fet a l’escola adaptant-se a les restriccions. Els centres educatius que hi participen són: L’Olivera, Gerbert d’Orlhac, la Floresta, Joan Maragall, Thau, Àgora, Avenç, Collserola, Catalunya, la Farga, Viaró, Hatikva, Ciutat d'Alba, Pureza de María, Creanova, Ferran i Clua, Pi d’en Xandri, Santa Isabel i Turó de Can Mates.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article