Els centres d’art i cultura demanen ajudes i una reobertura immediata

per Clara Ontañón

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Clara Ontañón

Les escoles de música, dansa, teatre, circ i art de la ciutat s’han unit per impulsar una moció que demana a les institucions ajudes i suport davant del tercer tancament que decreta la Generalitat des del març de 2020. En una concentració aquest dimarts al migdia cinquanta persones representants dels diferents centres han fet dos minuts de silenci per demostrar la quietud que hi haurà a la ciutat si les escoles d’arts i cultura no tornen a obrir.

Preocupats pel tancament de tres centres culturals de Sant Cugat des que va començar la pandèmia i sota el lema No podem aguantar més!, les escoles han reivindicat que han adaptat tota la seva activitat a les mesures de seguretat recomanades per la Generalitat. Han reduït grups, han adaptat la ventilació de les aules, han intensificat la neteja i la desinfecció, etc. i asseguren que en les seves instal·lacions no s’ha produït cap contagi.

Les escoles van presentar una moció aquest dilluns, que ja està en registre, on demanen la reobertura immediata dels centres, adoptar mesures compensatòries “reals i proporcionades a les mesures restrictives del tancament” per part de la Generalitat i l’Ajuntament i, per últim, donar compte a tots aquells centres a qui les decisions poden afectar. “No volem una proposta d’obertura, que és el que ens estan oferint fins ara, volem una reobertura”, explica Maria Fabre de Pou d’Art i pregunta, “per què les escoles oficials sí que estan obertes i a nosaltres no es deixen treballar?”.

Durant la concentració, on cada un dels manifestants estava unit per un fil vermell com a metàfora que “la cultura penja d’un fil”, s’ha fet èmfasi en el fet que les escoles culturals “aporten riquesa cultural, artística i social” al municipi i que tenen un paper clau en el desenvolupament d’infants i joves que s’han vist aïllats durant el confinament.

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona (ERC-MES), ha anunciat que han treballat la moció de forma conjunta, que hi donaran suport i que encara no estan a punt les mesures concretes: “Aquesta moció és una molt bona manera de demostrar que donem suport a tots els col·lectius que ho estan passant malament i no només des del sector cultural, sinó des de l’educació i l’economia”, i ha afegit, “esperem que la moció rebi el suport de totes les forces polítiques d’aquest Ajuntament”.

Escoles que han impulsat la moció

Aire Circ / Arabesc Estudi de Dansa / Can Ninot / Centre de Dansa Laura Esteve / ColorDansa / dTerra galeria taller / Escola de Música Aula de So / Escola Sant Cugat / Escola de Música Jordi Ricomà / Esferadart / Espai Sofia Sant Cugat / Estudi de cant Marina BBface / FUSIÓ MÚSICA I DANSA / General Giap / L’Obrador / La Tacones / La Vora escola de costura / L'Acadèmia Marró / Espai de fang Pou d’Art / Sant Cugat Dance Academy / Taller ARtCO Escola-Taller de Restauració d’Art i Antiguitats / Tallers de Teatre Sílvia Servan / Viviana Houni.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article