Ple de gener a l’EMD: talls elèctrics, parades d’autobús i Escola de Música

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual (arxiu)

La Junta de Veïns de l’EMD de Valldoreix ha començat l’any amb les primeres modificacions pressupostàries del 2021, un cop aprovat el pressupost de manera automàtica per no haver rebut cap al·legació. També s’han debatut tres mocions i s’ha nomenat la secretària-interventora interina després de la jubilació de Concepció Foraster. A continuació recollim els principals punts del Ple.

Front comú contra els talls elèctrics

Junts per Sant Cugat- Valldoreix i els tres grups proposants han votat a favor de la moció de la CUP-PC, ERC-MES i PSC perquè l’EMD de Valldoreix se sumi a la condemna als talls de subministrament elèctric a Valldoreix i per demanar a l’Ajuntament que se sumi al front comú dels municipis de la comarca –una iniciativa que ja s’ha pres tot i que posteriorment a la presentació de la moció a la Junta de Portaveus–. També es demana presentar una queixa formal al conseller d’Empresa i Desenvolupament, Ramon Tremosa, i redactar el plec de condicions per contractar energia neta, tal com ja es va comprometre el Ple a l’octubre. Ciutadans s’hi ha abstingut.

El vocal de la CUP-PC, Ferran Margineda, ha emmarcat la moció en els episodis meteorològics extrems derivats del canvi climàtic que dificulten el subministrament. El president, Josep Puig, ha demanat diferenciar les subministradores de les distribuïdores i també ha dit que alguns dels talls estan marcats per inclemències meteorològiques i la caiguda d’arbrat del veïnat sobre les línies.

Millora de les parades d’autobús

Tots els grups han votat a favor de la moció del PSC per demanar als equips tècnics de la casa la redacció d’un informe sobre les parades d’autobús de la vila perquè, en un període d’un any, s’apliquin mesures que garanteixin l’accessibilitat, la il·luminació, la presència d’informació sobre les línies i la correcta ubicació respecte al sentit de la marxa i els passos de vianants.

Rebutjada la proposta de municipalitzar el Biblioaccés Vall d’Or

El grup proposant, la CUP-PC i el PSC han votat a favor de la moció d’ERC-MES per estudiar la viabilitat d’internalitzar el servei del Biblioaccés Vall d’Or, un encàrrec a fer durant els propers tres mesos. La proposta també demana estudiar la possibilitat de convertir-lo en biblioteca. Susana Herrada, vocal del govern, ha defensat que cal negociar amb el govern de Sant Cugat perquè la tercera biblioteca de proximitat municipal es faci a Valldoreix. Com que Junts i Ciutadans han votat en contra, la moció ha estat rebutjada.

Jubilació de la secretària-interventora

El govern ha donat compte del decret de presidència en què s’aprova la jubilació de la secretària-interventora, Concepció Foraster, que va deixar el càrrec a principis de mes. El Ple també ha servit per donar compte de la contractació de forma interina de Maria Josep Tuyá, treballadora de la casa, com a secretària-interventora, a l’espera de poder concursar la plaça.

Dues modificacions després de l’aprovació automàtica del pressupost del 2021

El grup de govern ha votat a favor de la primera modificació pressupostària de l’any, que serveix per passar al pressupost del 2021 les factures pendents de pagament de l’any anterior. Això suposa incorporar complements a diverses partides, entre els quals destaquen els gairebé 12.000 euros extra per al contracte del servei de neteja del Ferran i Clua, els 48.500 per al manteniment de carrers i els 10.000 euros per al manteniment de jardineria (números rodons), entre moltes d’altres. Tots els diners provenen del romanent de tresoreria acumulat. L’oposició s’ha abstingut en bloc.

Alhora, només el govern ha votat a favor de la segona modificació pressupostària que incorpora els increments salarials (0,9%) que s’han aprovat per unanimitat. També s’incorporen 9.000 euros per fer un concurs d’idees per al projecte de l’escola de música i de 20.000 euros per sufragar les despeses relacionades amb la COVID-19 al centre educatiu.

La modificació també ha servit per destinar 50.000 euros a les expropiacions del passeig del Nard, 90.000 per la redacció del projecte de l’Escola de Música i 580.000 euros per al projecte de reurbanització de l’eix de comerciants. En total, 767.000 euros provinents del romanent de tresoreria. El debat sobre l’Escola de Música, que desenvolupem amb més detall a la contracrònica de la sessió, ha fet que ERC-MES, CUP-PC i PSC hagin votat en contra i Ciutadans s’hagi abstingut, permetent l’aprovació de la modificació amb el vot de qualitat del president.

L’aprovació definitiva del pressupost del 2021 no ha passat pel Ple ja que no s’ha rebut cap al·legació i, per això, un cop passat el període d’exposició pública es va aprovar automàticament.

Reconeixement del permís de paternitat

Tots els grups, amb l’absència del vocal que tenia un interès personal, han votat a favor de concedir el permís de paternitat al vocal Bernat Gisbert durant 16 setmanes.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article