Silvano Bendinelli (CMSC): "Tothom s’ha sorprès del número de participants"

per Anna Poquet

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Anna Poquet

Entrevistem a Silvano Bendinelli, nou president del Club Muntanyenc i que el dirigirà durant els pròxims 4 anys. La candidatura de Bendinelli ha estat la més votada amb un 60% dels vots en unes eleccions marcades pel seu caràcter inèdit. Feia més de 30 anys que no se’n celebraven.

És la primer vegada que el club celebra unes eleccions, com és que aquest any s’han presentat dues candidatures?

Fa temps que pensava en fer una recollida d’assignatures per formar la nova Junta Directiva, des de que va acabar la Marxa Infantil. Porto molts anys de Marxa i ara m’agradaria tenir la càrrega de president perquè ja conec com funciona tot, com funciona el Club, els seus departaments i les activitats.

Vaig formalitzar-la al juliol aproximadament i amb l’altra candidatura havíem parlat del tema, amb Antònia Sans perquè hem caminat junts en moltes activitats del Club i li havia proposat si volia formar part de la meva candidatura, al principi em va dir que ja ho estudiaria però al final no em va contestar, al setembre ella encara no estava decidida i a l’octubre em vaig trobar que s’havia posicionat en una altra candidatura, amb persones diferents del que era la meva llista inicial però al final penso que va ser positiu perquè ja hem tingut més d’un debat.

Fins ara s’escollia el president del club de forma burocràtica, presentava una candidatura a la que ningú s’enfrontava i diguem que estava legitimitat, en aquest cas la legitimació és doble perquè ve de la base del club i del que és el fet d’haver tingut un programa que s’ha aprovat i que han votat els socis que han vingut a votar. Ens pensàvem que la participació arribaria a un 10% de socis i en canvi ha estat el doble.

En un article anterior expliquem les dues candidatures així com el programa que va presentar cada candidat: https://www.elcugatenc.cat/entitats/eleccions-historiques-club-muntanyen...

Com valoraries aquesta victòria?

Bé, significa que s’ha reconegut una feina feta, jo tenia en secret un lema en llatí que sempre utilitzo, res no verba, que vol dir fets i no paraules, han aprovat la feina feta del candidat a president, del vicepresident, etc. que han fet moltes coses pel Club, amb un reconeixement a ells i també al programa. Però en realitat, com sabem que tota aquesta informació no tothom la llegeix, el que importava era conèixer a la persona, que es presenta a president i que forma part de la candidatura, més que el programa en sí, ja que, és fàcil fer un programa, aquest en concret s’ha fet amb un estudi estratègic del club, és com una llei de la que després s’han de desenvolupar els reglaments per fer-la efectiva i estem treballant en això.

Han participat molts socis en les votacions però encara i així, tot i ser un dels clubs de Sant Cugat amb més socis, han votat 246 socis. Perquè creus que ha hagut tant poca participació comparant-ho amb els 1350 socis que poden votar?

La considerem bona la participació, moltes persones que pensava que vindrien a votar estaven de viatge, es trobaven malament o s’han oblidat, de fet hi ha algú que va venir dijous a votar. La considero bona la participació. Una assemblea també important que vam fer a l’altra seu, pel canvi de seu, van venir 60 persones, és a dir, que jo pensava que podia ser una mica més que una assemblea però en canvi han vingut entre 3 i 4 vegades més socis. Ho considero positiu. A tots els clubs associatius passa igual, hi ha gent que només s’apunta per una activitat, per formar part d’un col·lectiu i no a tothom li interessa igual si surt un o surt un altre. Hi ha molts socis no actius que mantenen el carnet per fidelitat. Tothom s’ha sorprès del número de participants.

Heu pensat alguna manera per fomentar la participació de tots aquests socis no actius?

Estava en el programa efectivament i hem dit amb el gerent de fer un estudi dels socis per categories, etapes, activitats, fer una enquesta, que segurament no contestarà més del 35%, i a partir d’això podem fer un estudi d’activitats en les quals els agradaria participar, pensant també en activitats més culturals, preparar tot un calendari d’activitats culturals, d’exposició de quadres, fotografia, cinema, fins i tot podríem fer un teatre en mini format, hi ha moltes idees i son tot activitats gratuïtes obertes al no soci. Però el nostre principal objectiu és fomentar al soci que ara no participa en la vida activa del club.

Us vau presentar amb un membre menys respecte la Junta d’Antònia Sans, per una possible futura incorporació representant de secció després de les eleccions, ja se sap qui ocuparà aquest lloc?

Sí, serà un jove de l’esplai Sarau, que és a la planta superior del club i organitza activitats per a nens entre 6 i 16 anys. No volia formar part de la junta en principi per poca disponibilitat però ja li vam dir que no cal venir a totes les reunions, fa falta només que aporti idees i projectes. Per reglament no podem ser més d’onze. Ni menys de 4 ni més d’11.

Què és el més urgent que necessita el club, és a dir, quines seran les primeres actuacions?

Moltes, ens estem reunint cada dia o cada dos dies. D’aquí a Nadal poques coses podem fer, una reunió oficial conjunta de la junta directiva i la junta de patronat i presentar tot un planning i un projecte econòmic financer i el planning d’actuacions a nivell d’activitats internes i externes. Abans necessitem completar l’estudi de socis, Les seves categories i preferències i activar-lo i després, segons les prioritats, anirem seguint el nostre programa incorporant un projecte cap al gener-febrer. Cap al febrer farem una assemblea de socis per presentar tots els projectes i tenir l’aprovació per part dels socis. L’assemblea és el màxim òrgan de govern de tot el club.

Heu començat ja amb alguna actuació?

Portem una setmana, l’actuació que estem fent ara és modificar els estatuts, el reglament que ens permet fer algun canvi, com per exemple canviar l’any fiscal que ha de coincidir amb el curs escolar i que forma part d’una antiga reivindicació. Ho farem efectiu a partir del proper any. També estem preparant un calendari de conferències i activitat interna. El que és activitat externa, en realitat, trigarà una mica més. Una altra activitat, per exemple, és la relació amb la FEEC de la que som membres, que és la federació excursionista de Catalunya. Hem anat a l’assemblea a Vic, hem anat també a una reunió de Terrassa i ens hem proposat per ser candidats a organitzar l’assemblea general de la FEEC aquí a Sant Cugat, cap al maig, però s’ha de confirmar.

A més d’activitats esportives, també voleu incloure un programa cultural?

L’altre part del programa es un anàlisi del món associatiu de Sant Cugat, cultural, esportiu i també polític. Hem d’obrir-nos més, anar a fer conferències a altres seus culturals i que vinguin ells a explicar-nos el que ells porten. La situació de la ciutat ha canviat, ha evolucionat moltíssim. Anem fent poc a poc, de cara al gener ho tindrem tot més clar. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article