El PDECAT reivindica el ‘model Sant Cugat’ en la campanya del 14F

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

L’exalcaldessa Mercè Conesa ha estat una de les protagonistes de l’acte de campanya celebrat pel PDECAT aquest dimarts per la tarda al Celler Cooperatiu, on s’ha reivindicat el model de ciutat de Sant Cugat tant des d’un punt de vista urbanístic com pel que fa al business friendly. Conesa ha estat acompanyada de tres candidates i un candidat: Joana Ortega (número 2 per Barcelona), Mireia Canals (5), Sílvia Fuster (7) i Joan Soler (25). També hi ha intervingut el president Artur Mas a través de videotrucada.

Fent èmfasi en l’economia productiva, Conesa ha cridat a reduir la pressió fiscal a les famílies i acompanyar aquelles persones amb menys oportunitats des del sistema educatiu, que reivindica tant públic com concertat: “Al llarg d’aquests anys Catalunya ha patit una gran injustícia: desinversió, dèficit fiscal repressió, retallada de competències... Davant d’aquesta injustícia podem tenir diverses estratègies i en aquests moment el PDECAT posa sobre la taula una estratègia possibilista, el diàleg”.

En aquest sentit l’exalcadessa ha defensat la seva formació política com la més capacitada per fomentar el creixement econòmic i del PIB. En diverses de les intervencions, les candidates i Conesa han reivindicat la tasca de govern de CiU, amb esment especial a Joan Aymerich i a Lluís Recoder, tot i que cap dels dos forma part de la formació. Soler, també santcugatenc, ha posat l’accent local tot dient que el tripartit és incapaç de defensar el model Sant Cugat. Per això ha cridat a un govern de la Generalitat amb capacitat d’anar on calgui per negociar i millorar la vida dels ciutadans

Un problema d’incompetència i no d’independència”

Ortega i Mas han estat els plats forts de l’acte, tots dos reivindicant un govern competent i realista en quant a l’assoliment del a independència. L’exvicepresidenta ho ha explicat així: “No creiem en la via unilateral ni en dreceres màgiques. Ens cal una gestió eficient. No ens separa la independència, ens separa la incompetència. I amb ella mai tindrem la independència”. En aquest sentit, ha criticat el govern de la Generalitat i, especialment, el vicepresident i candidat d’ERC, Pere Aragonés: “No pot ser que el conseller estigui més preocupat per les finances de la Generalitat que per les de les famílies”.

Bona part de la intervenció d’Ortega s’ha centrat en la reactivació econòmica tot demanant que es prioritzi quin és el destí dels recursos de la Generalitat. La candidata ha dit que cal apartar la confrontació amb una proposta política que qualifica de centrada. Més enllà de la reactivació econòmica, l’exvicepresidenta ha defensat el cos dels Mossos d’Esquadra, l’escola concertada, l’eliminació de l’impost de successions i patrimoni, la llibertat de les empreses i que els impostos que no condicionin la llibertat.

Ha estat crítica amb la candidata de Junts, Laura Borràs, per autosituar-se més a l’esquerra que el PSC i també ha acusat la CUP de fomentar les ocupacions d’immobles. S’ha mostrat dura amb els tripartits d’esquerres que van governar la Generalitat tot dient que van deixar els calaixos plens de factures i la caixa buida. “La manera de superar una crisi econòmica és ajudar les empreses, els empresaris i els treballadors”, ha reivindicat Mas.

El president ha posat en valor el seu temps al capdavant de la Generalitat i ha dit que no existeixen els vots inútils. Ha defensat el PDECAT com el partit capaç d’afrontar la situació econòmica derivada de la COVID-19. Reivindicant la vessant sobiranista per avançar cap a un model de compartició de sobiranies a la Unió Europa, ha posat en valor el seu projecte polític: “Només amb el PDECAT no tindrem la independència però sense ell tampoc la tindrem. És molt important que al Parlament estiguin representades totes les voluntats sobiranistes del país”.

Internacionalització d’empreses com a resposta a la pandèmia

Canals, per la seva banda, ha dit que Sant Cugat és un referent especialment per ser una ciutat business friendly: “Les empreses ja s’han internacionalitzat i les podem ajudar amb una bona imatge de govern”. Ha reivindicat el paper que els centres tecnològics i la innovació poden tenir en la reactivació econòmica després del cop de la pandèmia: “Tornarem a aixecar aquesta ciutat i fer-la referent, també aixecarem les comarques de Barcelona”.

Mentrestant la gestió sanitària ha d’estar en mans de persones de l’àmbit, ha reivindicat Fuster, que a més de candidata és infermera: “Molts companys defensem que volem una consellera de Salut que sigui infermera i ho diem perquè sabem molt bé el que diem les infermeres i el personal sanitari”. Segons la candidata, el PDECAT coneix perfectament les mancances i oportunitats del sistema sanitari català, el que presenten com una mostra de bona gestió, un terme que s’ha repetit en diversos moments de l’acte.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article