El veïnat del Baixador demana que es tornin a concedir llicències la mateixa setmana de les reunions per explicar-los el projecte

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Ple de l’EMD de Valldoreix ha coincidit amb la mateixa setmana en què s’han celebrat les tres reunions compromeses amb el veïnat de l’avinguda del Baixador per parlar del projecte d’urbanització. Els mitjans de comunicació no hem tingut accés a aquestes reunions, que el govern de l’EMD té el compromís de penjar al seu lloc web durant els propers dies perquè la informació sigui pública. Per ara, però, aquest diari només ha pogut saber que el percentatge a pagar pel veïnat serà inferior al 80% –que és el que han pagat la majoria de carrers de la vila– i que molts residents veuen amb recel el projecte presentat.

A l’espera de conèixer més detalls, una veïna de l’avinguda ha tornar a posar sobre la taula el retard en la urbanització del carrer i les problemàtiques derives. Si bé, aquesta vegada s’ha centrat en l’aturada de la concessió de llicències que afecta a diversos propietaris, que tenen els terrenys però no poden edificar ni fer rehabilitacions. La veïna ha demanat saber fins quan s’allargarà aquesta situació. El president de l’EMD de Valldoreix, Josep Puig, diu que serà possible quan ja tinguin el permís per iniciar les obres d’urbanització.

Però això està lluny d’arribar ja que hores d’ara només s’ha parlat del projecte, que ha trigat molt a presentar-se i ha generat un debat continuat entre l’EMD i l’Ajuntament de Sant Cugat. Si el veïnat presenta al·legacions, el procés es pot allargar durant molts mesos. No hi ha un calendari per la licitació de les obres així que, per ara, el veïnat afectat per la suspensió de llicències no té més remei que conformar-se.

En el torn de precs i preguntes del Ple, la vocal del PSC, Susanna Casta, ha recordat que, més enllà del projecte i de les reunions celebrades aquesta setmana, el govern té el compromís d’aplicar mesures provisionals per evitar les molèsties causades per la no-urbanització del carrer. Es refereix a una moció presentada pels socialistes al juliol del 2020 i que es va aprovar amb els vots favorables de Junts per Sant Cugat-Valldoreix, ERC-MES, CUP-PC i el PSC per desencallar la urbanització i la suspensió de llicències i, mentrestant, prendre mesures de reorganització del trànsit i reducció de la velocitat.

Nova queixa pels gossos solts

A l’igual que el mes anterior, la presència de gossos solts a la vila i als boscos del seu entorn ha estat una de les queixes veïnals rebudes a l’Audiència pública. La vocal i sotspresidenta, Susana Herrada, ha dit que la competència de control tant dins com fora del Parc Natural és de la Policia Local de Sant Cugat. L’altre afer que ha sorgit a l’Audiència pública és el dels sorolls de l’AP7, que hem desenvolupat més a fons en la contracrònica de la sessió plenària.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article