Es consolida el Premi Torre Negra en defensa del medi ambient amb una convocatòria oberta

per Jordi Pascual

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Després que l’any passat la Comissió Pi d’en Xandri +20 i el Club Muntanyenc creessin el Premi Torre Negra en reconeixement de la tasca de col·lectius i persones en defensa del medi ambient, aquest any el premi es consolida amb una convocatòria oberta i més organitzadors. L’edició d’aquest 2021 suma tres convocants: el guanyador de l’edició anterior, Fridays for Future; Pol·len Edicions i elCugatenc.

Des de l’1 fins el 30 de març resta obert el termini per presentar les candidatures per part de tercers, per via telemàtica a través del correu electrònic del Club Muntanyenc o presencial a la seva seu. El premi no té dotació econòmica però pretén posar en valor la tasca feta per col·lectius i persones en matèria mediambiental i ecologista, incrementant la seva projecció pública amb l’atorgament del guardó.

Hi poden optar projectes, iniciatives i trajectòries tant de persones físiques com jurídiques i de col·lectius sense cap formalització jurídica amb activitat desenvolupada totalment o parcial al municipi de Sant Cugat. El jurat estarà format per persones escollides per les entitats convocants i s’anunciarà abans d’iniciar la selecció de les propostes rebudes. Pots llegir les bases completes aquí.

El Premi Torre Negra va néixer l’any passat de la mà de la Comissió Pi d’en Xandri +20 i del Club Muntanyenc com una forma de posar en valor el moviment ecologista local i, alhora, recordar i mantenir la lluita per la protecció de l’àmbit de la Torre Negra. La primera edició es va fer sense convocatòria oberta i amb elecció directa per part dels convocants.

Fridays for Future va ser el col·lectiu guardonat ja que, segons Miquel Vallmitjana, membre de la comissió, és el moviment que més consciències ha remogut a nivell global durant els darrers anys. “El que estan aconseguint és una barbaritat amb mobilitzacions setmanals i mobilitzant el joventˮ, va dir quan es va anunciar el col·lectiu gaurdonat, “que Sant Cugat hagi estat dels primers municipis a declarar l’emergència climàtica no és casualitatˮ.

Tot i que el premi es va anunciar al març, l’entrega no es va poder fer fins el passat mes de gener per les limitacions de la pandèmia. Les dues entitats organitzadores van entregar dues banderes al col·lectiu ecologista juvenil, una amb el logotip del guardonats i una altra amb un missatge a favor de la defensa de Torre Negra.

“Estem molt contents i orgullosos perquè hem treballat molt per muntar-ho tot i per continuar mobilitzant-nos”, va dir Clara Blampain, membre de Fridays, “ens hem centrat en fer xerrades a escoles, instituts i universitats i a organitzar-nos internament per fer mobilitzacions cada divendres”. Es marquen el repte de mantenir la pressió política a la ciutat. “L’any passat vam veure claríssim que Fridays mereixien el reconeixement però no l’hem pogut entregar fins ara”, va explicar Germán Llerena, membre de Pi d’en Xandri +20, “hem fet unes banderes perquè és el que vam pensar que els hi podia anar bé per a les seves manifestacions”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article