L’Aplec Jove reclama “donar vida als espais morts”

per Xavier Boix

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Cercavila de l'Aplec Jove.

Ahir, dissabte 4 de desembre a la tarda, la plataforma d’entitats joves santcugatenca Aplec Jove va sortir al carrer a reivindicar espais pel jovent de la ciutat. Un grapat d’entitats acompanyat d’alguns joves tabalers dels Diables de Sant Cugat van iniciar una Cercavila clarament festiva i sorollosa des de la Plaça Sant Pere, davant la placa a en Bal. Van baixar pel Carrer Major i continuar per Santiago Russiñol, Balmes i Rambla del Celler fins adreçar-se a la Plaça Barcelona per acabar a la de Can Quitèria.

L’objectiu, com afirmaven en el seu manifest, era manifestar-se “contra un problema endèmic al nostre poble, la necessitat de tantes entitats i associacions de ser acollides en un espai en condicions i l’existència de molts equipaments desaprofitats i edificis i locals desocupats”. A més, cal afegir que l’Aplec Jove acusa l’equip de govern de Sant Cugat de manca de voluntat per resoldre la falta d'equipaments per a entitats: “Sant Cugat és un museu d’espais en desús i infrautilitzats, diran que la nostra smart city és una terra d’oportunitats i això seria cert si obviéssim la paperassa, els permisos o els criteris necessaris per accedir als espais equipats”. Pels portaveus de la manifestació el problema no és tant la manca d’espais com la gestió de l’oferta d’espais que responguin a les seves necessitats.

Les entitats aixoplugades sota el paraigua de l’Aplec Jove reclamen a l’administració local la confiança per autogestionar els espais públics. Segons ells el suport per reeixir els seus projectes autònomament desembocarà en més cohesió social. Una autogestió, reclamen, que defugi de “l’oci del consumisme normalitzat, d’actituds sexistes i elitistes i que sigui un punt de trobada on agrupar-se i teixir nous vincles on apoderar-se col·lectivament”.  

Marco Simarro, un dels portaveus de l’Aplec Jove, diu que valora positivament l’assistència de la gent ja que “no és massa habitual a Sant Cugat fer una manifestació i fer-ho a l’entrada d’un pont no és fàcil perquè hi ha gent que ha marxat”. Dins la plataforma hi ha entitats com esplais i caus, fins organitzacions polítiques com Arran. La manifestació va acabar a Can Quitèria perquè “és el paradigma de la gestió d’aquests tipus d’espais a la ciutat“. “L’Ajuntament no troba solucions a espais no utilitzats des de fa anys, tant públics com privats”, sentencia Simarro. Pel que fa al Casal de Joves, el portaveu creu que “ja no és de joves perquè per la seva gestió està absurdament infrautilitzat com altres equipaments i, a més, per utilitzar-lo et demanen un seguit de documents que moltes entitats no tenens”. 

Després de la cercavila l'Aplec Jove va fer un cinefòrum al local social dels Castellers de Sant Cugat i, posteriorment, un sopar popular amb un concert de PDs Locals i Smarx City.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article