En marxa la tercera edició del concurs de pessebres a domicili

per Miquel Margalef

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Participants en el concurs de l'any passat. Foto: Artur Ribera

El concurs de pessebres, que té l’objectiu de recuperar una tradició històrica de la ciutat, arrenca en el seu tercer any consecutiu amb una nova modalitat: la de col·lectius. “Volem impulsar el pessebrisme com a tradició local i per aquest motiu ampliem les modalitats per fer la participació més popular”, explicava Toni Ramon, director de l’Ateneu Santcugatenc. Les inscripcions estaran obertes fins l’11 de desembre.

Les famílies, les empreses i els col·lectius que vulguin ja poden començar a preparar els seus pessebres per presentar-los al tercer concurs de pessebres a domicili que organitza l’Ateneu. La participació és gratuïta i és necessari omplir un formulari que es pot entregar a la secretaria o a través de la web de l’entitat. La novetat d’enguany és la incorporació de la modalitat adreçada a col·lectius. Tots aquells comerços, escoles, residència d’avis etc. que vulguin aquest any també podran participar. A la nova modalitat se li afegeixen les que ja estaven funcionant l’any passat: popular –adreçat als pessebres tradicionals – artístic i innovador –  aquells pessebres que no es puguin incloure en les altres categories.

Un cop es tanquin les inscripcions el 11 de desembre, el jurat visitarà els pessebres casa per casa entre el 17 i el 20 de desembre. Estarà format per un membre de la junta de l’Ateneu, per dos integrants de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell i la visió d’un artista local. L’entrega de premis es farà el 23 de desembre a les 18:30h i seran obsequis modestos i diplomes de participació i resultat final. “La participació del concurs gratuïta impulsa una participació més oberta i proporciona que la gent es vagi aficionat al món del pessebrisme i així pugui anar millorant”, argumenta Ramon.

El mateix Ramon indica que de cara a l’any vinent els agradaria poder tecnificar una mica el concurs implementant alguns criteris més tècnics i professionals per tal de fer-lo més lluït.

La ruta de pessebres

Lligat al concurs de pessebres a domicili, aquest any es torna a reeditar la ruta dels pessebres. Aquesta activitat agrupa aquells pessebres que estan al concurs i que es poden veure des del carrer i aquells que no concursen però que volen formar part de la ruta i exposen els pessebres en portalades o aparadors.

Per tal de poder veure tots els pessebres s’editarà un mapa on es marcaran aquells pessebres que es veuen des del carrer i que tot fent una passejada es podran visionar. Ramon informa que la ruta, durant tres dies, estarà amenitzada per un grup musical i es presentarà el mapa final el mateix 23 de desembre.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article