L’Ajuntament licita les obres per acabar el carril bici de l’hipòdrom i la plaça del Xic

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Projecte de l'Ajuntament

Després que l’empresa encarregada de les obres de la rotonda de l’hipòdrom i de la plaça del Xic fes fallida i, en conseqüència, l’actuació per construir-hi un carril bici quedés aturada des d’ara fa gairebé un any i mig, l’Ajuntament avança en el tràmit per desencallar la situació. Hores d’ara la finalització de les obres d’implementació del carril bici que ha de connectar Sant Cugat i Rubí en el seu tram entre la rotonda del Xic i l’hipòdrom es troben en concurs públic per un preu de sortida de 223.527,26 euros (IVA inclòs); segons el Perfil Contractant municipal. Es preveu que un cop formalitzat el contracte l’obra s’executi en tres mesos amb una garantia d’un any.

El concurs públic es troba dividit en dos lots. El primer fa referència a l’obra civil, amb la pavimentació d’asfalt i formigó i l’enllumenat, que representa prop de 170.000 euros (IVA inclòs). El segon és per a la jardineria i ascendeix gairebé 54.000 euros (IVA inclòs). En els criteris d’adjudicació l’oferta econòmica té un pes del 51% de la puntuació i es complementa amb l’ampliació del període de garantia (12%), el criteri mediambiental de mobilitat sostenible durant l’obra (12%), l’adequació al projecte (15%) i la justificació temporal del procés constructiu (15%).

El projecte s’emmarca en l’acord de l’Àrea Metropolitana (AMB) del 2016 per fer itineraris de bicicletes que connectessin els municipis, que a Sant Cugat es va convertir en un projecte redactat conjuntament per l’AMB i l’Ajuntament que pretenia fer un carril bici des de l’avinguda Lluís Companys fins a Rubí passant per Rius i Taulet i la carretera de Rubí. La primera fase, referent a la rotonda del Xic i l’hipòdrom es va adjudicar al novembre del 2018. Dos anys més tard es va aprovar la resolució del contracte arran de la fallida de l’empresa encarregada d’executar les obres: Tecnicas para la Mejora de la Movilidad SL.

La licitació actual té en compte les obres que van quedar pendents, recollides a un nou projecte aprovat per la Junta de Govern al novembre passat i on també s’incorporen algunes actuacions extra amb l’objectiu de millorar la intervenció. Aquestes són el formigonat i l’asfaltat, la creació de pous de drenatge, els moviments de terres de les cunetes de la zona central de l’hipòdrom, la jardineria, la xarxa de reg, fer repassos i la instal·lació de l’enllumenat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article