Ple de març a l’EMD: immatriculació de Sant Cebrià, Pla d’Equipaments i avinguda Baixador

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual (arxiu)

Quatre mocions i diversos punts de govern, entre els quals destaca el que ha de servir per donar conformitat al projecte d’urbanització de l’avinguda Baixador han marcat la sessió plenària de març a l’EMD de Valldoreix. A continuació recollim els principals punts debatuts.

Reconeixement de la propietat de l’Església de l’entorn de laParròquia de Sant Cebrià

Junts per Sant Cugat – Valldoreix, Ciutadans i PSC han votat a favor de la moció de Junts per Sant Cugat – Valldoeix per reconèixer que “no existeixen motius per considerar incorrecta la inscripció a favor de la Parròquia de Sant Cebrià dels terrenys limítrofs a la Parròquia” i reconèixer la labor del temple en la conservació del patrimoni històric. La moció arriba després que a l’octubre passat s’aprovés una moció d’ERC-MES per recuperar la titularitat pública de l’entorn de la Parròquia en tenir coneixement de la immatriculació. Des de llavors s’ha demanat un informe històric i la Parròquia ha emès un comunicat. La documentació històrica determina que l’església es propietària de l’església des del 1130 i poc anys després de l’hort, la casa rectoral… ERC-MES i CUP-PC han votat en contra tot dient que l’informe històric no demostra que la propietat sempre ha estat de l’Església.

L’EMD demana que la Generalitat es retiri com a acusació de les causes contra independentistes

El grup proposant i ERC-MES han votat a favor de la moció de la CUP-PC amb què es demana al govern de la Generalitat que estudiï la retirada l’acusació particular i sol·liciti l’arxivament de totes les causes judicials oberts contra activistes independentistes i de moviments socials en l’exercici del seu dret a protesta i dissidència política. A més, l’EMD mostra el seu suport a les persones afectades i demana a les autoritats autonòmiques i estatals que s’aturi la repressió. Junts per Sant Cugat – Valldoreix ha votat en contra tot dient que la Generalitat està obligada a personar-se en cas de la denúncia d’un agent mentre Ciutadans i el PSC han votat en contra fent una crítica a les accions dutes a terme pels partits independentistes especialment al 2017, tot assegurant que es deixava de banda la meitat de la població catalana.

Petició d’aprovar el Pla d’Equipaments de Valldoreix

Tots els grups excepte Ciutadans, que ha votat en contra, han votat a favor de la moció d’ERC-MES, CUP-PC i PSC per demanar que en un període de tres mesos s’aprovi el Pla d’Equipaments que es va realitzar a finals del 2018 i que va quedar en fase d’esborrany. A més, es demana que els serveis tècnics redactin un document de treball que resumeixi el pla perquè el puguin treballar les entitats i així obrir un procés participatiu.

Instància a administracions superiors per concedir llicències a parcel·les amb volumetria disconforme

En forma de moció institucional, l’EMD insta la Generalitat a reformar la llei per permetre l’atorgament de llicències a parcel·les amb volumetria disconforme quan la nova construcció s’ajusti al planejament. Aquesta reivindicació ve marcada pel naixement d’una plataforma de persones afectades per la no-concessió de llicències a aquest tipus de parcel·les. El dilluns passat el Ple de Sant Cugat va aprovar una moció amb els mateixos acords.

Liquidació del pressupost del 2020 i marc pressupostari per al període 2021-24

El Ple de març ha servit per donar compte del decret d’aprovació de la liquidació del pressupost del 2020 amb un romanent de tresoreria acumulat de 6,2 milions d’euros i un resultat positiu de 2,2 milions.

Alhora, el govern també ha donat compte del decret amb què s’aprovava el marc pressupostari 2021-24, una obligació legislativa per complir els mecanismes d’estabilitat pressupostària, preveient que els pressupostos siguin de 10,44, 10,49 i 11,06 milions respectivament (sense dada per al 2024).

Modificació pressupostària per al contracte dels contenciosos d’urbanisme i altres partides

Junts per Sant Cugat – Valldoreix ha votat a favor de la cinquena modificació pressupostària de l’any, en què la partida més important és destinar 48.400 euros ja reservats com a contracte de serveis d’urbanisme al contracte específic per als contenciosos sobre urbanisme. Alhora s’incorporen altres modificacions, entre les quals destaquen: 39.649,74 euros per al pont de carrer Canari, 18.150 per al projecte del sistema de climatització de la piscina, 10,208,04 per a la xarxa de clavegueram d’aigües pluvials vinculada al projecte del Santa Clara International School i 6.412,61 euros per al contracte del programa de gestió d’expedients. Aquests diners provenen del romanent de tresoreria acumulat. Ciutadans i el PSC s’han abstingut. ERC-MES i CUP-PC han votat en contra. Els partits d’esquerra han criticat la partida referent a l’escola internacional.

Petició a l’Ajuntament per tramitar l’aprovació inicial del projecte d’urbanització de l’avinguda Baixador

Junts per Sant Cugat – Valldoreix, ERC-MES, CUP-PC i PSC han votat a favor de la conformitat d’EMD amb la proposta de projecte d’urbanització presentada per l’Ajuntament i també davant del veïnat i per sol·licitar al consistori que iniciï el tràmit d’aprovació del projecte, que haurà de començar amb una aprovació inicial que obrirà un període d’exposició pública. Ciutadans ha optat per l’abstenció. Desenvolupem més a fons aquest afer a la contracrònica de la sessió plenària.

Aprovació definitiva del projecte per al subministrament elèctric del futur parc esportiu del torrent de Can Badal

Junts per Sant Cugat – Valldoreix, ERC-MES i CUP-PC han votat a favor de la convalidació de l’aprovació inicial del projecte tècnic per a la instal·lació elèctrica del futur parc esportiu del carrer de Can Badal per un valor de 87.157,46 euros (amb IVA). El tràmit va tenir una doble aprovació inicial ja que el segon cop també es van estimar parcialment les al·legacions presentades per Francesc Cardoner. En conseqüència, es convalida el període d’exposició pública que es va donar a partir del 22 de desembre i, d’aquesta manera, també s’ha procedit a l’aprovació definitiva. Ciutadans s’ha abstingut. El PSC ha votat en contra tot argumentant que aquest projecte dona per fet que l’accés és a un parc esportiu, un debat que demanen tenir en el marc del pla d’equipaments.

Modificació del projecte del pont del carrer Canari

Junts per Sant Cugat – Valldoreix, ERC-MES i CUP-PC han votat a favor de l’aprovació inicial de la modificació del projecte del pont del carrer Canari, valorat en 329.953,50 euros (IVA no inclòs). Ciutadans i PSC han optat per l’abstenció.

Sentència sobre una unitat de subministrament de carburants al carrer Ter

El govern ha informat de la sentència favorable a l’EMD arran d’un recurs interposat al 2018. L’EMD havia demanat un pla especial per a la instal·lació d’una benzinera al carrer del Ter (polígon de Can Calopa). El recurs va ser presentat per l’empresa Compañía General Nafte SL quan se li va denegar la instal·lació sense haver presentat cap pla urbanístic.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article