Inauguració dels horts de Can Possible

per Anna Poquet

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Anna Poquet

El divendres 11 de desembre s’inauguren els horts de Can Possible, una iniciativa impulsada per Serveis Socials de l'Ajuntament de Sant Cugat i que té com a principal objectiu lluitar contra l’exclusió social a través de l’agricultura ecològica. A la inauguració, que tindrà lloc a les 11 del matí, s’ha convidat els veïns, els tècnics de Serveis Socials i Medi Ambient i tothom que ha fet que el projecte sigui possible.

La cooperativa l’Ortiga, que gestiona l’espai agrari de Can Monmany (Valldoreix), ha estat l’encarregada d'impulsar projecte proposat per Serveis Socials de l’Ajuntament i que consisteix en  realitzar una formació de 9 mesos de durada per part d’un grup reduït de persones en situació d’atur i de vulnerabilitat social. Als participants se’ls ofereixen les eines necessàries per a què puguin desenvolupar una agricultura d’autoconsum, de manera que es fomentin aspectes com l’empoderament col·lectiu i la cohesió de grup.

Un cop acabada la primera edició del projecte, portada a terme l’any 2014,  troben interessant que el grup continuï per poder millorar la situació personal. Medi Ambient cedeix a serveis socials l’espai en què es troba l’hort de Can Possible, situat a Sant Cugat i on estan treballant des de juny d’aquest any per tal d’activar la zona que estava en desús. Cada participant pot tenir, durant un termini màxim de dos anys, una parcel·la individual en la qual plantar tota mena d’hortalisses tenint en compte l’època de l’any. A més, totes les infraestructures que té l'espai han estat construïdes per ells, des de la caseta de fusta per guardar les eines fins la porta d’entrada construïda amb filferro i canyes de bambú.

Els diferents socis treballadors de l’Ortiga realitzen un acompanyament individualitzat de cada participant, per tal de valorar les seves necessitats i desenvolupar propostes encaminades a millorar la situació de vulnerabilitat social en què es troben. Tenint en compte els interessos, habilitats i capacitats pròpies de cada participant, se’ls proposa una o altra tasca. Alba Sánchez, coordinadora de formació de l’Ortiga, assegura que “és una forma de tenir un projecte propi, tenir verdura per l’autoconsum i mantenir el grup i les amistats que s’han creat”.

Els resultats obtinguts fins el moment, en les dos formacions realitzades, s’han valorat positivament a l'obtenir, per part de l’alumne, diferents beneficis físics, anímics i d’inserció social i laboral com per exemple, l’ús més equilibrat de l’energia, l’augment de l’autoestima i l’autonomia, l’adquisició d’hàbits quotidians o la creació de xarxes socials i nous vincles. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article