La Plataforma Més Autogovern de la Floresta es reunirà periòdicament amb l'Ajuntament

per Clara Ontañón

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual (arxiu)

L’autogovern de la Floresta, la denúncia d’un taller de cotxes “il·legal”, la reactivació del Pacte de Convivència i l’incivisme al voltant de l’Escola de la Floresta han marcat el Consell de Barri que s'ha celebrat aquest dijous a la tarda.

També s’han presentat els projectes guanyadors dels pressupostos participatius del barri, com per exemple la creació d'una zona de lleure infantil i juvenil a Can Llobet, renaturalitzar torrents i espais naturals i arranjar el caminet que uneix la plaça del Centre amb l’estació de Ferrocarrils. Un altre tema que preocupa als veïns, i que es repeteix en molts consells, és l’urbanisme del barri i la necessitat de construir vies segures amb voreres àmplies, il·luminades i que vagin en sintonia amb una mobilitat més sostenible.

Passos endavant per l’autogovern de la Floresta

La Plataforma Més Autogovern de la Floresta ha comunicat que el 28 d’abril convocarà una reunió oberta per crear un calendari i iniciar un procés de trobades amb l’Ajuntament per tirar endavant les propostes recollides en el document Bases per a una major capacitat de decisió de les veïnes i veïns de La Floresta. La Plataforma busca la creació del Consell del Poble que aposta per disposar d’uns àmbits de decisió mínims acordats amb l'Ajuntament i amb la possibilitat d’aixecar amb el temps aquest sostre competencial. “Tenim posades esperances, busquem vies per incrementar la capacitat de decidir més enllà dels canvis de mandat”, ha explicat Ramon Piqué, expresident del Consell i membre de la Plataforma.

L’Associació de Veïns del Faig alerten d’un taller de cotxes “il·legal” al Parc de Collserola

Durant el torn obert Paco Bailón, membre de l’associació, ha llegit un comunicat que denuncia l’existència d’un taller de cotxes “il·legal” al carrer Cerdrela amb confluència amb el carrer de Buscarons. Els veïns indiquen que s’aboquen olis industrials a la riera, que hi ha sorolls durant el dia i la nit amb subministrament elèctric, i que hi ha una acumulació de cotxes desballestats en zona protegida del Parc Natural de Collserola: “Segons la Generalitat a Sant Cugat hi ha el perill d’incendi, i alhora s’està treballant en un taller il·legal de cotxes i aquí no apareix ningú”. Bailón afegeix que el consistori no ha atès a la denúncia dels veïns i que no es té en compte la prevenció de catàstrofes.

Reactivació del Pacte de Convivència

El Consell de Barri ha reactivat el Pacte de Convivència des de fa unes setmanes per solucionar l'incompliment de la normativa sanitària i les queixes veïnals a l’estació de trens, entre els veïns, els paradistes del mercat de la Floresta, els restauradors i les persones que estan a l'espai públic. L’objectiu és fer una intervenció comunitària a la plaça: “El pacte torna a estar en marxa, si funciona periòdicament, el veïnat conviu millor”, declara el regidor de Participació i Barris i president del Consell de Barri de la Floresta, Marco Simarro. La primera reunió del Pacte de Convivència va tenir lloc el passat 16 de març

A més, s’ha acordat retirar els contenidors del carrer dels Pinyonaires durant les dues primeres setmanes de maig per fer un tractament per eliminar la plaga de rates que s’hi ha generat. Simarro ha explicat que la retirada de contenidors es farà sovint fins aconseguir reduir la població de rates. També es vol avaluar, dimensionar i detectar què passa amb els gossos sense lligar del voltant de l’estació, que han causat molèsties a alguns veïns.

Incivisme al pàrquing de l’escola la Floresta

Segons ha explicat Simarro, als caps de setmana hi ha actes incívics i vandàlics a l’escola La Floresta, lloc nocturn de trobada de joves. Arran d’un episodi “macabre”, que Simarro no ha especificat, l’equip directiu del centre, l’AFA de l’escola i el mateix Simarro s’han reunit per iniciar una intervenció comunitària perquè s’aturin aquests actes. També es proposa instal·lar algun efecte inhibidor com per exemple pilones, que es puguin posar i treure, que impossibilitin l’accés dels cotxes.

Xènia Amorós, membre de l’AFA i sotspresidenta del Consell, ha explicat que és una situació que es dona des de fa temps, però que últimament s’ha descontrolat: “Entenem que els joves necessiten espai de trobada i no volem que se'n quedin sense, però ha de ser respectuosa amb tothom”. Des de l’AFA han afegit que estan fent una recollida de firmes per presentar una instància a l’Ajuntament.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article