Detenen una de les imputades pel tall de vies del 2018

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Una de les set santcugatenques imputades pel tall de vies en el marc de la vaga feminista del 8 de març del 2018 ha estat detinguda aquest dijous al matí quan sortida de casa. Ràpidament del grup de suport, 8 mil motius, ha fet una convocatòria de suport a les portes del jutjat de Rubí, on han restat dins que ha estat posada en llibertat a la una del migdia. La detenció, expliquen des del grup de suport, es deu a haver-se negat a recollir la notificació judicial en què s’informava la investigada de les penes demanades per la Fiscalia, tres anys de presó i 26.100,34 euros de responsabilitat civil.

Anna, membre de 8 mil motius, ha explicat en atenció als mitjans de comunicació que durant els propers dies es podrien donar noves detencions pel mateix motiu ja que són diverses les encausades que no han recollit la notificació. Hores d’ara, però, asseguren que no hi ha cap novetat sobre el cas des que la Fiscalia, que és l’única acusació que es manté a la causa, va anunciar la petició de penes. “Tot i que Ferrocarrils de la Generalitat diu de portes enfora que ja no formen part del cas, són els que van presentar l’informe del qual es deriven els 26.000, que diuen que és la quantitat que van perdre, el que també posem en dubte”, explica Anna.

Davant de la detenció de la companya, que ha preferit no fer declaracions als mitjans de comunicació, el grup de suport rebutja el comportament dels Mossos d’Esquadra, que, diuen, sempre han actuat sense avisar. És per això que van decidir no col·laborar “amb la seva manera de fer les coses” tot i que deixant marge a cada investigada a anar a recollir o no la notificació en funció de la seva situació personal i laboral.

Des que al 2018 el Comitè de Vaga Feminista va tallar les vies, les set identificades i posteriorment investigades han viscut un procés lent. No va ser fins l’octubre passar que després d’anys d’espera la Fiscalia va donar a conèixer les penes que demanava per a les santcugatenques. Paral·lelament s’ha constituït el col·lectiu 8 mil motius com a grup de suport que també recull fons per tenir una caixa de resistència.

Durant la concentració d’aquest matí a Rubí no s’ha produït cap incident. La concentració ha esdevingut una espera fins que la investigada ha estat posada en llibertat i rebuda entre aplaudiments de les persones concentrades. Durant la jornada hi han acudit representants polítics de la CUP (Núria Gibert i Marco Simarro), d’ERC (Alba Gordó) i del Jovent Republicà (Lara Carbonell).

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article