Sant Cugat Creix presenta la carta ètica per entrenadors, esportistes, directius i familiars

per Patricia Cirera

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

A les 19 de la tarda d'ahir es presentava la carta ètica propulsada per Sant Cugat Creix al Celler Cooperatiu.

Una iniciativa sense precedents a Catalunya, almenys no li consta a l’Albert Salarich, president de Sant Cugat Creix, ni a l’Ajuntament.

Primer va parlar Eloi Rovira, regidor d’esports, que s’estrenava al càrrec. Després Albert Salarich, seguit del cap d’esports de Sant Cugat Creix i, per últim, tancava la ponència Pere Marín, cap de psicologia del Centre d’Alt Rendiment.

“Aquest acte suposa la trobada de tots els tècnics i és l’arrancada de la carta ètica. És un projecte formatiu i qui ho ha de vehicular són els entrenadors”, explica Albert Salarich.

“A mi sempre m’han educat en valors, els meus pares són esportites, i mai m’ha resultat difícil conviure amb ells. Vaig tenir sort perquè de petita ja tenia una entrenadora amb uns valors molt concrets que em va transmetre amb 12 anys”, diu la jugadora de volei super lliga 2 Sara Julián.

L'objectiu de la carta ètica és formar a esportistes, tènics, directius i familiars per inculcar i entrenar valors ètics en el món de l'esport;  i fer-los partícips del procés per tal que tots els actors de la vida esportiva vagin coordinats i focalitzats en la mateixa direcció. El que es pretèn és donar eines per solucionar possibles conflictes i fer de l'esport una activitat cívica i agradable de la que tothom pugui gaudir. 

Està previst que la carta ètica es comenci a aplicar a partir del proper curs al setembre; i que a partir d'ara es revisarà cada any. 

“És el primer projecte integral de la carta ètica, que comporta la implicació d’esportistes, pares, directius i jugadors. El que pretèn és donar eines als tènics perquè puguin gestionar situacions que es puguin donar en les dinàmiques dels entrenaments” afirma Eloi Rovira.

Foto: elCugatenc

Pere Marín va destacar quatre punts. Predicar amb l’exemple més enllà de l’aplicació dels valors a un mateix, la importància dels lemes i que és important que aquests siguin iniciativa dels propis jugadors, coherència involucrant els valors a totes les parts: jugadors, entrenadors, directius i familia. I per últim, la direcció de persones. Hi ha tres formes de dirigir: donant instruccions, dirigir per objectius o per valors.

Foto: elCugatenc

Marín també va remarcar que els valors és el que transmets a les altres persones, no el que escrius en una web o un logo. Així mateix, les entitats per si soles no tenen valors, els tenen les persones que les formen. L’objectiu principal, afirma Marín, “és afavorir l’autonomia de la persona i no generar dependència”.

“Si vols contruir un vaixell, no comencis per recollir fusta, dibuixar plànols o repartir les tasques, comença per inculcar a homes i dones l’anhel de mar lliure i ample”. Amb aquesta frase de Antoine de Saint-Exupéry va concloure l’acte Pere Marín.

 
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article