Detingudes dues de les investigades pel tall de vies de la vaga feminista del 2018

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Dues de les set santcugatenques encausades pel tall de vies en el marc de la vaga feminista del 8 de març del 2018 han estat detingudes aquest dijous al matí i portades al jutjat de Rubí, on desenes de persones s’han concentrat arran de la convocatòria del grup de suport, 8 Mil Motius. És la segona de les detencions des que la Fiscalia va donar a conèixer la petició de penes: tres anys de presó i 26.100,34 euros de responsabilitat civil.

Just fa una setmana una altra de les encausades va ser detinguda i portada al mateix jutjat, el que també va ser respost amb una concentració de suport. Elena, representant del grup de suport, ha explicat que no esperen cap altra detenció perquè “no queda cap companya per notificar”. El motiu de la detenció, expliquen des de 8 Mil Motius, és que les investigades no han acudit a recollir les notificacions en què se les informa de la petició de penes de la Fiscalia.

“No volem col·laborar amb aquest judici i creiem que aquestes detencions dels Mossos són un castic per no seguir el procés judicial”, apunta Elena, “no entenem per què va tant lent però seguim a l’espera, fa tres anys que esperem”. Per ara no tenen cap novetat. Segueixen pendents de la data del judici i només es manté l’acusació de la Fiscalia. El grup de suport ja va denunciar també la setmana passada el retard en el procés. En la concentració d’aquest dijous, que ha començat a les 10 del matí, han restat al davant dels jutjats fins l’alliberament de les dues companyes passades les 12:30h. Han estat rebudes amb aplaudiments i càntics

“Tot i que Ferrocarrils de la Generalitat diu de portes enfora que ja no formen part del cas, són els que van presentar l’informe del qual es deriven els 26.000, que diuen que és la quantitat que van perdre, el que també posem en dubte”, va explicar Anna, una altra de les membres del grup de suport. Critiquen per tant la Fiscalia però també els Mossos d’Esquadra i l’empresa pública per com ha avançat el cas.

“Assenyalem la Generalitat com a institució de qui depenen els Mossos d’Esquadra, qui va iniciar la denúncia i qui ha dut a terme una actuació d’assetjament de les imputades per mitjà de trucades, visites a casa nostra i actituds paternalistes, i a l’empresa FGC, que va demanar la responsabilitat civil”, van dir el passat mes d’octubre al davant del Departament de Territori, quan van donar a conèixer la petició de penes, “vam tallar les vies per assenyalar també que al transport públic s’hi cometen un 17,1% de les agressions fora de l’àmbit de la parella”.

El tall de vies del passat 8 de març del 2018 va durar prop de dues hores, començant a les 7 del matí i acabant a prop de les 9. Cridades pel Comitè de Vaga, hi van participar prop de 20 dones, que van restar a la bifurcació de les vies entre la línia de Sabadell i Terrassa fins que la Policia Local i els Mossos d’Esquadra les van fer fora, procedint així a les identificacions que han obert la causa. En total, set feminismes santcugatenques, que van conèixer l’obertura de la causa el mateix mes de març, una celeritat que consideren que forma part d’un intent de criminalització d’una part del feminisme.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article