Miquel Martínez reconegut per la seva trajectòria esportiva de més de 20 anys als Premis Esport en Marxa

per Xavier Boix

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Miquel Martínez, guanyador del Premi a "tota una trajectòria". Fotografia: Xavier Boix

Aquest divendres 11 de desembre es van celebrar, com fa dinou anys que es fa, el Premis Esport en Marxa, organitzats per Cugat.cat. En aquesta ocasió la “gala”, presidida per l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, s’ha celebrat al CAR de Sant Cugat i, malgrat anar adreçada a tota la massa social de clubs esportius santcugatencs només hi havia, amb honroses excepcions, aquells que tenien opcions de recollir algun premi. Potser s’hauria de plantejar aquesta festa d’una manera per tal que la participació sigui més alta. O bé en un dia diferent – els divendres són un mal dia per la majoria de clubs – o bé amb major expectació pel que fa als premiats. Pels propis guanyadors dels premis, veure una sala mig buida no deu ser massa gratificant.

Ara bé, res de tot l’anterior treu importància al fet de guanyar un premi amb el prestigi assolit per aquest organitzat pel mitjà públic santcugatenc. Si hem d’escollir entre tots els guardonats ens quedem amb el que es va donar al final. El “premi a tot una trajectòria” perquè resumeix l’esperit dels premis. Aquest any va anar a parar, per decisió de l’Ajuntament, al Miquel Martínez, ex-president del Club Voleibol Sant Cugat. Ell mateix, en recollir-lo, va afirmar que “en els clubs hi ha molt de talent i per aquest motiu està aquí a dalt és un motiu d’orgull. Aquesta ciutat té molt potencial i qualsevol projecte que facis la gent s’hi volca”. En Miquel va jugar 20 anys a bàsquet en l’antic Sant Cugat, va ser entrenador i després va passar per les “categories” de pare de jugadores de voleibol i, posteriorment, de directiu. En l’actualitat és un dels promotors del projecte que ja és una realitat del Sant Cugat Creix. L’alcaldessa Mercè Conesa va afegir en la seva intervenció que “quan parlem d’esport no parlem només d’activitat física i justament això és el que hem de cuidar, els valors que cohesionen la ciutat”. A més va posar en valor el fet que un mitjà com Cugat.cat organitzi una cita com aquesta on “es sigui capaç de reconèixer les coses bones perquè és una característica de societat madura”

Pel que fa a la resta de premiats hi va haver de diferents tipus. El primer en ser presentat per la Marina Romero, la conductora de la gala, va ser el de la “millor direcció esportiva”, categoria que posa en valor la tasca de treball de la base i la feina que es fa de promoció dels esportistes des dels equips de formació als primers equips dels clubs. En aquesta ocasió el club guardonat ha estat el Patí Hoquei Club Sant Cugat. El seu president, Francesc Marzà, va afirmar en la seva intervenció que “pensem que tenim els millor formadors d’hoquei de Catalunya perquè combinen tècnica amb valors. Aquesta dualitat ens ha portat als èxits de la darrera temporada però també als dels darrers anys”. També hi va haver altres guardons entre el món de l’estic, començant pel premi a “la millor promoció de la base” que va recaure en la secció femenina de l’hoquei herba del Júnior Sant Cugat i “el millor equip júnior” que també va recaure en les noies del Júnior però en aquest cas en l’equip infantil. Un emocionat Jordi Guasch va afirmar que treballar amb aquestes noies des de tant petites omple molt als seus entrenadors i directius i que portaran molts èxits a l’hoquei en general i al club en particular. De fet, l’alcaldessa Mercè Conesa va posar-les deures: arribar a ser olímpiques. L’altre premiat del món de l’estic va ser en Guillem Pérez que, després de sortir de Sant Cugat, ha arribat a ser entrenador del Moritz Vendrell i de la selecció espanyola sub-20.

Un altre dels clubs premiats, aquest pels seus èxits, avortats lamentablement en el darrer moment de la temporada, va ser el Rugby Sant Cugat, amb el guardó “al millor equip sènior”. Cinc jugadors del club i una delegada van ser els encarregats de recollir-lo i van reivindicar que “la nostra força és la base del club” i van aprofitar per donar les gràcies a l’ajuntament per l’ajuda que els dóna en les seves activitats. També van animar als clubs presents a participar en la Melé gegant que faran demà diumenge per la Marató de TV3 a les 12 del migdia. Dídac Salas, saltador de perxa del Fútbol Club Barcelona, va ser el guardonat com a “millor esportista de la temporada” i David López, futbolista del Nàpols, per “la millor projecció exterior”.

La gala també va tenir una part de projecció social, com cada any. Aquest any aquest guardó va recaure en la tercera edició del Torneig Força Miquel que organitzà el Club Esportiu Valldoreix. Una iniciativa que organitza aquest club on els millors jugadors de pàdel de la nostra ciutat i d’altres indrets, poques ciutats com la nostra amb tants d’esportistes d’aquest esport, competeixen de forma solidària per recaptar recursos a favor de la leucèmia infantil. L’acte va ser amenitzat per la Coral Veus del Gospel Sant Cugat, una coral nascuda fa 6 anys del cor de l’Escola Collserola.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article