García Albiol: "El PP viurà una recuperació important de la confiança dels veïns a Sant Cugat"

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Garcia Albiol a la Plaça Octavià. Foto: Jordi Pascual

 

El diputat del PP al Parlament de Catalunya Xavier García Albiol va visitar Sant Cugat el 12 de desembre en el marc de la campanya electoral del 20D. Ho va fer per parlar amb els comerciants i intentar demostrar que ja no hi ha crisi perquè la reactivació econòmica, al seu parer, està en marxa. També va tenir paraules per a l'alcaldessa de la ciutat, Mercè Conesa, qui, segons ell, no representa la majoria de santcugatencs: “És de la branca més radical de Convergència”.

 

Accepta, però, que el PP no ha estat “encertat sempre”. És la seva justificació de la davallada de percentatge de vot que ha sofert el seu partit a la ciutat des de les eleccions generals del 2011. “Estic convençut que en el futur més immediat el Partit Popular viurà una recuperació important de la confiança dels veïns a Catalunya i a Sant Cugat”, va dir.

 

També va recordar que tot i perdre l'alcaldia a Badalona, on era candidat al maig, el PP va guanyar les darreres dues eleccions municipals. Assegura que treballa perquè allò que es va produir a la seva ciutat es repeteixi arreu de Catalunya. “Sant Cugat és un municipi on nosaltres tenim moltes esperances”, sentencià.

 

 

Contra l'independentisme

 

Gran part del seu discurs davant els mitjans es va centrar en el debat independentista i va demanar al president en funcions de la Genralitat, Artur Mas, que faci una proposta atrevida però d'encaix. “Cap president pot acceptar una proposta que trenca l'Estatut, la Constitució i la convivència”, va etzibar. Assegura que la situació depèn de Convergència, almenys fins que se celebrin les eleccions.

 

La visita coincidia amb l'arxivament de la petició de la Fiscalia d'obrir diligències als Ajuntaments que havien aprovat mocions de suport a la resolució sobiranista del Parlament de Catalunya, entre ells el santcugatenc. No va posar en dubte la resolució però va criticar que les administracions locals donin suport a “resolucions manifestament il·legals i que no representen el conjunt de ciutadans del municipi”.

 

La recuperació econòmica

 

El leitmotiv de l'encontre de García Albiol amb els seus companys de partit a Sant Cugat va ser el passeig pels comerços de la ciutat per així palpar l'anunciada recuperació econòmica. “Cada dia 1.500 espanyols troben un lloc de feina”, explicava per demanar que els catalans no “posessin en risc la recuperació”.

 

Que Mariano Rajoy torni a ser president és, al seu parer, l'única garantia de millora econòmica continuada. Per ell hi ha dues alternatives: “Seguir amb la línia de creixement o entrar en una aventura rupturista cap a la indefinició que seria un tripartit entre PSOE, Ciutadans i Podem”.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article