L’Ajuntament elimina la restricció d’accés al camí del Crist Treballador

per Jordi Pascual

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imatge: Ajuntament

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Per ara no es limitarà l’accés a l’escola Avenç a través del camí del Crist Treballador tot i que sí es farà una preinstal·lació per quan es decideixi aplicar la restricció. Així s’ha informat al Consell de Barri del Nucli Antic celebrat aquest dijous per la tarda de forma telemàtica. Després d’haver-se executat el tram contigu al Club Tennis-Natació, l’Ajuntament prepara l’execució de la segona fase, la que uneix la carretera de l’Arrabassada amb el tram ja executat.

La sessió del Consell de Barri ha servit per presentar el projecte, que preveu la instal·lació d’un paviment natural que barreja àrids amb un lligant natural a base de resines. S’incorporarà una cuneta estabilitzada per a les aigües residuals, que s’allargarà també al tram ja executat, i s’instal·laran més pilones de fusta, a les quals se’ls instal·laran elements reflectants.

L’amplada del camí serà de 2,23 metres per als vianants i de 5 metres per als vehicles excepte en dos trams en què es reduirà en un metre la part de vianants per ampliar al de vehicles per permetre que es creuin els autocars que van a l’escola. El projecte s’ha presentat en paral·lel a la instal·lació de la il·luminació al caminet d’ESADE amb la col·locació de fanals solars.

La mobilitat ha estat, de fet, el principal tema de l’òrgan de participació ja que el regidor de Mobilitat, José Gallardo, també ha informat de l’existència d’un projecte per fer una rotonda a la cruïlla entre l’avinguda de Gràcia i el carrer Crist de Llaceres, de l’activació de les càmeres de control d’accés a l’avinguda Cerdanyola i de l’aplicació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE). El president del Consell, Pere Soler, ha recordat que aquest diumenge hi haurà restriccions del trànsit al centre de la ciutat de 7 a 14 hores pel pas de la Re-Volta.

Altres informacions del Consell

Més enllà de la mobilitat, també s’ha informat de la retirada gradual de papereres per afavorir la selecció dels residus així com el retorn del Mercat de Pagès a la plaça de Sant Pere a partir del dia 12 de juny. Alhora, la sessió de l’òrgan territorial de participació d’aquest dijous ha servit per recordar i repassar els projectes guanyadors dels pressupostos participatius.

També s’ha informat que la modificació urbanística del mandat passat per reorganitzar la parcel·la compresa pels carrers dos de Maig i Francesc Moragas i la rambla de Can Mora ja té els seus fruits amb l’inici del projecte de reparcel·lació i urbanització que ha de permetre concentrar l’edificabilitat al carrer Dos de Maig per permetre la creació d’una plaça pública a la rambla de Can Mora, on s’instal·laran unes escales per connectar l’espai amb el carrer Francesc Moragas.

Només s’ha generat debat sobre la implementació de mesures cap a una mobilitat més sostenible, amb peticions d’anar més enllà en les restriccions de la ZBE i per apostar per la mobilitat elèctrica compartida seguint el model de Som Mobilitat per als desplaçaments que no es poden fer en transport públic. També s’han demanat actuacions per reduir la velocitat dels vehicles a l’Eixample Sud i revisar les zones d’aparcament per no molestar els vianants, propostes de les quals el govern ha pres nota.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article