La ubicació de la pista de gel deixa a molts santcugatencs sense aparcament

per Anna Poquet

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Anna Poquet

L’Ajuntament afirma que la ubicació escollida permet una bona connexió de tres Espais Estrella pròxims, que són la plaça Octavià (Fira de nadal), Josefina Mascareñas (Pista de gel) i Plaça d’en Coll (Jocs i tallers infantils). A més, actua com a dinamitzador comercial per als barris de Coll Favà i Sant Francesc. Zones en les que alguns dels seus comerciants asseguren que l’únic que noten amb aquesta estratègia és un augment de cotxes a la recerca d’aparcament.

Mireia Ingla, portaveu d’ERC, va preguntar en l’últim Ple de novembre si es buscaria alguna alternativa per oferir aparcament a tots aquells veïns que aparcaven en aquella zona. Mayte Pérez, regidora de comerç, assegurava que “estem estudiant la possibilitat d’impulsar uns vals de descompte perquè els ciutadans puguin aparcar al pàrquing del monestir”. Una setmana després de la inauguració de la pista de gel, l’Ajuntament afirma que està atents a l’evolució d’aquests primers dies, per avaluar si cal plantejar alguna alternativa o si els carrers de la zona absorbeixen les places que es necessiten.

Els comerços situats davant la pista de gel estan a favor de la zona utilitzada per a la seva instal·lació, perquè dona més vida al barri, tot i que comenten que l’han inaugurat molt aviat i coincidint amb un pont i, per tant, encara  no han notat cap resultat referent al increment de ventes, però que esperen poder fer-ho més endavant.

Agustí Castillo, responsable de Team Partners, empresa encarregada de portar la gestió esportiva de Sant Cugat, valora positivament el gran aforament durant la primera setmana. El passat festiu 8 de desembre, va ser el dia amb més afluència amb un total de 693 usos tot i que esperen més gent a partir del 25 de desembre. Per altra banda, el director general de Relacions Institucionals del Grup Ferrero Ibérica, Roberto Torri, ha explicat que la previsió és que la pista de gel aculli durant el Nadal i fins el dia 10 de gener, 25.000 usuaris.

Com a novetats d’enguany cal destacar que, la pista de gel està patrocinada per l’empresa Kinder, que te la seu a la ciutat italiana d’Alba. L’alcaldessa Mercè Conesa va recordar, en la passada inauguració, que el municipi està agermanat amb Sant Cugat. A més, s’ha canviat la pista de lloc, s’ha cobert amb una carpa per tal de mantenir una millor refrigeració i s’han ampliat les mides amb un total de 450 m² per patinar.

El consistori ha invertit un total de 6 000€ per fer realitat la pista de gel. L’empresa Kinder, en canvi, no ha volgut donar detalls sobre el cost que ha invertit, però sí ha explicat que ha escollit Sant Cugat pel gran nombre de famílies amb nens de diverses edats que hi viuen i per ser una de les ciutats amb més participació ciutadana en activitats infantils i juvenils.

L’empresa Kinder és l’encarregada de posar la imatge de la pista de gel i, per tant, cada setmana prepara una activitat en la que poden assistir nens i nenes de totes les edats, aquest diumenge 13 de desembre, per exemple, està previst un concurs de nadales que tindrà lloc a les 18h de la tarda.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article