La XES i l’Ateneu Cooperatiu visibilitzen l’economia solidària com a resposta a l’emergència climàtica

per Jordi Pascual

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El proper dissabte 5 de juny el Celler Cooperatiu acollirà la jornada Donem resposta a l’emergència climàtica des dels nostres hàbits de funcionament i de consum quotidians, una iniciativa promoguda per l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental i la Xarxa local d’Economia Solidària (XES) amb l’objectiu de visibilitzar el teixit de l’economia solidària com una forma de fer front a l’emergència climàtica.

De 10:45 a 13h. l’espai acollirà una fira d’entitats d’economia social i solidària cooperativa per visibilitzar les iniciatives locals que treballen amb criteris mediambientals i que aposten per un canvi de model que tingui en compte l’impacte social i ecològic de l’activitat econòmica. És una jornada que se celebra en el marc del dia mundial del medi ambient, que és el mateix 5 de juny, i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, de Fridays for Future o de l’Esplai Sarau.

A més de la fira, on hi participarà elCugatenc com a entitat de l’economia social i solidària i una línia editorial que, entre d’altres, incorpora l’ecologia com a valor, es faran dues activitats. La primera, a partir de les 10:45h. és un escape-town amb el títol Fem-nos conscients de la nostra petjada ecològica i on s’entregaran premis a tots els participants, en grups de 3 a 6 persones o a títol individual.

A partir de les 12h. es farà una sessió de teatre eco-climàtic i social amb el títol Món fotut o món futur a càrrec del dr. Earth. A l’espectacle es mostren dos mons possibles amb l’objectiu de fer un diagnòstic de la febre climàtica que la terra està patint. Jugant amb unes “ulleres mindful-màgiques” es pretén tenir una mirada sobre les nostres accions i la petjada que deixem al món. Cal inscripció prèvia.

Des de la creació de la XES local i de les primeres fires d’economia social i solidària a la ciutatla primera va ser al 2016–, les entitats santcugatenques han intentat mostrar el seu potencial amb accions diverses: la creació d’un grup d’estalvi, del grup local de Som Energia, de l’Ateneu Cooperatiu, de la comissió d’habitatge de la XES, de la Fira de Consum Compromès (amb Òmnium), del Pol Cooperatiu, del grup local de Som Mobilitat, de la campanya #HabitatgeCoopeartiuADebat i de la fira pel comerç just, entre d’altres.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article