No-renovació del conveni amb Mútua Terrassa i CAPs oberts a l’estiu: mobilització per una sanitat pública de qualitat

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Més de 30 cotxes i prop d’una desena de bicicletes han participat aquest dilluns al matí en una marxa per la ciutat amb l’objectiu de reivindicar una sanitat pública de qualitat. La concreció d’aquest lema ha estat demanar que no es tanquin els CAPs a l’estiu, que es retorni tot el servei als consultoris de la Floresta i les Planes i que no es renovi el conveni amb Mútua Terrassa. Aquesta darrera és una reivindicació que ja van fer diversos col·lectius per la sanitat pública i de qualitat de la comarca el passat 27 de maig a Terrassa.

La mobilització d’aquest dilluns ha estat convocada per la Marea Blanca i la Plataforma de Pensionistes i s’hi han sumat altres moviments de la comarca com ara la plataforma contra el tancament dels consultoris de la Floresta i les Planes –que durant el cap de setmana va envoltar el consultori com a acte de protesta– i persones vingudes de Viladecavalls, Castellbisbal, Ullastrell, Rubí, Terrassa... La marxa ha començat a l’estació de Renfe i ha fet parada als CAPs del carrer de la Mina, de Can Mates i de Valldoreix, on ha acabat la mobilització. També ha passat per davant de l’Ajuntament per interpel·lar els representants polítics municipals.

“La Mútua Terrassa té serveis públics que són espantosos, les hores d’espera són el doble que a la resta de Catalunya”, apunta Antonio Asensio, representant de la Plataforma de Pensionistes, “demanem també l’obertura total dels consultoris de la Floresta i les Planes, no pot ser que tinguem espais d’assistència mèdica amb horaris reduïts”. Davant la caducitat del contracte amb Mútua Terrassa, Asensio demana que, com a mínim, es revisi. També ha demanat la reobertura de total de tots els serveis sanitaris i també que el CatSalut tingui un control més acurat de les concessions.

La marxa d’aquest dilluns al matí ha començat a les 11h. a l’estació de Renfe, on els Mossos d’Esquadra han comunicat els convocants que no havien fet un avís formal de la manifestació i que, per tant, aixecarien un acta i sancionarien. Els convocants, però, sí havien presentat una instància a l’Ajuntament per fer la marxa, que havia estat autoritzada. Davant d’aquesta situació, finalment la Policia Local ha acompanyat els manifestants per redirigir el trànsit ja que la protesta ha passat per alguns dels carrers principals de la ciutat com l’avinguda Francesc Macià, la rambla del Celler, Rius i Taulet i la carretera de Vallvidrera.

Quan els manifestants s’han aturat al davant del CAP de Can Mates, diverses treballadores han sortit a les finestres per aplaudir la protesta. També una part del personal ha sortit per veure la protesta al CAP de Valldoreix, rebent un aplaudiment per part de les persones que han aprofitat l’aparcament per concentrar-se i cloure l’acció.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article