LA FMA i el StQBlack s’uneixen en el retorn de la Festa Major presencial

per Jordi Pascual

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Després d’un any d’aturada, la Festa Major torna a la presencialitat. La Festa Major Alternativa (FMA) ja ha anunciat la seva proposta, que se centra en el dia 26 de juny. Les pistes i el passeig de la Creu acolliran la FMA, que una de les nits compartirà espai amb el festival de música negra StQBlack. L’assemblea organitzadora celebra poder tornar a la presencialitat tot i que sigui amb control d’aforament i no entra a valorar que novament se’ls hagi canviat la ubicació tenint en compte que aquest any la pandèmia obligava a triar espais en què es puguin controlar els accessos.

Amb un aforament de 600 persones i sense necessitat de reserva prèvia, la FMA ha hagut de renunciar a alguna de les seves activitats tradicionals com el concurs de truites de la CUP mentre ha pogut mantenir d’altres com la batalla de penyes. “Seguim apostant pels grups de proximitat, la paritat i l’autogestió”, va defensar Enric López, en una roda de premsa celebrada la setmana passada en què també van recordar que se seguirà aplicant el protocol contra agressions engegat quatre anys enrere, “no tolerarem violències masclistes ni LGTBIfòbiques”.

Tot i l’adaptació, López es va mostrar crític amb el govern en dos sentits. D’una banda, lamenta que no s’acceptessin més de dues nits d’activitats. D’altra, va dir que no es va avançar prou ràpid així que no podien comprometre’s amb proveïdors per organitzar la festa. Tot i la presentació del programa, encara no han confirmat l’horari de la batalla de penyes.

La FMA tindrà el 26 de juny com a dia central amb un espectacle de clown, un torneig de bàsquet 3x3 i el monòleg Oye Polo, de les còmiques Ana Polo i Oye Sherman. La nit seguirà amb un concert de Parakundé, danses tradicionals, un concert de Guineu i un altre de Panellet. La nit anterior hi haurà la nit de concerts autogestionats per Dissidència Sònia, la Cúpula del Tro. El diumenge al matí hi haurà vermut i poesia amb punxadiscs. La nit del 27 serà la de la cloenda del StQBlack, en què participaran els grups que ja van ser a l’edició de resiliència per la pandèmia: Jodie Cash, Pubilles Ninja, Sergi Estella i Pol Cardona & the True Sparks. Pots consultar els horaris als cartells (FMA i StQBlack).

La Festa Major

Sant Cugat celebrarà la Festa Major del 25 al 29 de juny amb activitats adaptades a les mesures sanitàries. En l’avanç d’informació de l’Ajuntament s’especifica que han treballat per una programació per a públics de totes les edats. Entre d’altres, es recupera el ball del Paga-li Joan, que ja ha començat els seus assajos. El passat 3 de juny l’alcaldessa, Mireia Ingla, va anunciar alguns dels concerts que es faran al parc de l’Arborètum: Oques Grasses, Buhos i Fundación Tony Mareno. També hi haurà dos castells de focs. La resta de la programació es donarà a conèixer aquesta tarda.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article