“Les dones, no som un número que augmenta en un repugnant comptador”: mobilització contra la violència masclista

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Cedida per Hora Bruixa

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Prop de 100 persones s’han concentrat la nit del divendres al davant de l’Ajuntament per rebutjar la violència masclista en una setmana marcada per diversos casos, especialment mediàtic el segrest d’Olívia i la seva germana Ana per part del seu pare a les Canàries, el cos sense vida de la primera ha estat trobat al mar el dijous a la nit. També hi ha hagut el cas de Rocío Caíz, assassinada i esquarterada per la seva parella, i d’Elena Livigni, llançada pel balcó a mans d’un home. La mobilització ha coincidit amb l’entrada en presó de Juana Rivas “per intentar protegir els seus fills del pare maltractador”.

Amb aquest context, el col·lectiu feminista Hora Bruixa ha convocat la concentració amb un missatge clar: “Nosaltres, les dones, no som un número que augmenta en un repugnant comptador. No som un titular d’una notícia escabrosa de la secció de successos. Les dones som persones amb vides. Vides que ens arrenquen per sempre més. Vides que ens roben pel simple fet de ser dones. Vides que són nostres i que estem decidides a viure i a defensar”.

La concentració, en què s’han encès espelmes i s’ha pintat el lema “prou feminicidis” al terra, ha estat marcat per la lectura d’un manifest en què s’ha criticat les institucions per no prendre mesures reals contra la violència masclista: “Els governs i ajuntaments s’omplen la boca amb campanyes feministes, però no posen els diners suficients per aturar la violència, i quan ho fan és quan els hi convé i no amb la immediatesa que es requereix”.

Al manifest també s’apunta les empreses per fer plans d’igualtat però deixar les víctimes al carrer i depenent del sou del maltractador i als Mosso d’Esquadra per encobrir casos de maltractament: “Ens estan deixant ben clar que o ens defensem nosaltres o no ho farà ningú. Que només ens tenim a nosaltres per evitar que ens violin, ens peguin o ens matin. Només ens tenim a nosaltres, i entre nosaltres ho farem”.

La mobilització ha servit per deixar clar que la violència masclista no és una excepció ni que respon a l’actitud de bojos o monstres. “Són fills sans d’una societat masclista a qui no li importa que ens matin”, han apuntat en la lectura del manifest, “però no pensem acceptar aquesta realitat”. Amb el crit final de “visca la lluita feminista” i amb una pancarta amb el lema “no són casos aïllats, es diu patriarcat”, Sant Cugat ha viscut una nova mobilització contra les violències masclistes en una setmana especialment cruenta en aquest sentit i només nou dies després de la darrera mobilització en aquest mateix sentit a la ciutat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article