El Consell de Ciutat es compromet a iniciar els treballs per tenir un nou reglament

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Captura del Consell de Ciutat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Amb l’objectiu de ser un òrgan de participació més rellevant, amb convocatòries més continuades i obertes, el regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, ha anunciat la posada en marxa d’un grup de treball vinculat al Consell de Ciutat per tal de treballar un nou model de funcionament que hauria d’entrar en vigor el curs vinent. El resultat serà un nou reglament que estipuli el funcionament d’aquest òrgan, convocat per primera vegada aquest mandat al novembre.

Hores d’ara el Consell té la representació de representants dels consells sectorials i territorials, dels partits polítics així com de persones designades per l’alcaldia. La periodista valldoreixenca Tana Collados en va assumir la presidència. Des de llavors s’han convocat cinc comissions de treball tot i que la d’economia i l’educativa, cultural, esportiva i de joventut es van haver de cancel·lar per falta de quòrum.

Les bases del concurs per fer el monument en homenatge a les víctimes de la COVID-19

La sessió del Consell celebrada aquest dimarts per la tarda també ha servit per explicar les bases del concurs que ha d’escollir l’artista que realitzarà el monument d’homenatge a les víctimes i persones afectades per la pandèmia que s’instal·larà al parc central. Es tindrà en compte la trajectòria de l’artista, l’adequació de la proposta a l’espai, el caràcter inèdit de l’obra i la sostenibilita ti perdurabilitat.

Gràcies a les aportacions del Consell de Ciutat i de la Taula d’Arts Visuals es demanarà també que sigui un espai tranquil de dol, integrat en eles elements naturals, que permeti la interacció de la ciutadania, que incorpori una acció simultània als barris, que representi el conjunt de la ciutadania en un sentit universal, que es prioritzin els artistes locals i les dones. El jurat estarà format per l’alcaldessa, per la tinenta d’alcaldia de Cultura i per diversos representants de diferents espais: la Taula de Gent Gran, el Conssell de Joves, el Consell d’Infants, la Taula d’Arts Visuals i el Consell de Ciutat –que ha escollit Rebeca Galan i Xavier Humet.

Es preveu enllestir les bases al juny i obrir un període de presentació de propostes de 45 dies. El projecte tindrà una dotació econòmica de 20.000 euros incloent els honoraris, la producció i la instal·lació de l’obra. Només un dels representants del Consell de Ciutat, Àlvar Roda, president de l’Ateneu, ha posat en dubte un dels aspectes de les bases per demanar que es tingui una mirada global tenint en compte que la pandèmia ha afectat tot el món.

Petició d’adherir-se a la declaració sobre la interdependència entre salut i natura

En el marc del Consell, Carles Castell també ha proposat que l’Ajuntament s’adhereixi a la declaració sobre la interdependència entre salut i natura, una estratègia comuna entre l’administració pública, les entitats, el sector privat i de recerca per afavorir la interrelació entre salut, societat i natura.

Es punts de partida són reconèixer els beneficis de la natura en la salut de les persones, la necessitat de conservació, el foment d’estils de vida sans, la potenciació de la naturalització de les ciutats i la garantia d’un accés equitatiu a la natura. És una proposta que s’elevarà als grups municipals perquè es pugui debatre al Ple.

Neguit sobre mobilitat i habitatge

Com a apunt arran de les aportacions d’altres dels membres, s’ha evidenciat la preocupació ciutadana per la mobilitat. Més enllà de les mesures aplicades durant els darrers mesos, Collados ha demanat prendre accions per reduir la velocitat dels vehicles als districtes i per garantir la seguretat de les persones que opten per la mobilitat activa. El tinent d’alcaldia Pere Soler ha respost que s’han instal·lat coixins berlinesos i que s’ha aplicat la zona 30 tot i que, sobretot, cal conscienciació cívica. Martí Rius, membre de l’Assemblea per la Promoció del Transport Públic, ha proposat reduir l’amplada dels carrils de circulació canviant els aparcaments o fent nous carrils bici per garantir que els cotxes no vagin tan ràpid.

Segundo Iglesias, representant de la Taula d’Habitatge, ha fet un apunt sobre les polítiques d’habitatge anunciades pel govern, a l’espera de tenir el pla que ha de substituir el Promusa 2030. Segons diu, es preveuen promocions públiques en 19 espais de la ciutats que podrien fer-se entre el 2023 i el 2028. En conseqüència, Xavier Barbany, representant del Consell de Barri de Mira-sol, ha demanat consensuar aquestes promocions.

Aquest apunt ha estat aprofitat per la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, per desmarcar-se novament de la proposta del Ragull Centre, demanar un consens de ciutat sobre el desenvolupament urbanístic i defensar un model de ciutat “a escala humana” i que no passi per requalificar sòl industrial, un afer que portaran al proper Ple en forma de moció.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article