Reivindicació per l’amnistia en la rebuda a Raül Romeva després de l’indult

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Prop de 200 persones han acudit a la plaça de Barcelona aquest divendres per la tarda per rebre Raül Romeva després de la concessió de l’indult, que suposa la condonació dels vuit anys de presó que li quedaven però el manteniment de la pena d’inhabilitació. Romeva i les altres vuit persones indultades van ser posades en llibertat aquest dimecres al migdia després que el govern espanyol aprovés la concessió dels indults el dia anterior.

Romeva, que ha estat rebut entre aplaudiments, s’ha remuntat als insubmisos al servei militar obligatori –amb la presència de Pepe Beunza– per recordar que la lluita és llarga però eficient quan s’aconsegueix una majoria social àmplia: “En aquest cas també guanyarem per decantació. La forma de guanyar el sistema és ser tants que no ens puguin controlar. No hi ha presons per a tanta dignitat”. L’exconseller ha recordat, a més, la resta de persones represaliades que no es beneficien de l’indult, una mirada que també ha fet l’alcaldessa, Mireia Ingla, amb una petició explícita de l’amnistia.

Pel que fa al seu pas per la presó, Romeva ha agraït el suport rebut i ha recordat que encara s’enfronten a causes com la del Tribunal de Comptes. “Aquí no s’acaba absolutament res sinó que continuem començant”, ha reivindicat, “és per la voluntat social i inclusiva que alguns hem entès que la nostra presó no és agradable però era necessària ja que és part del procés que ens ha de portar a una societat millor”.

També ha recordat que a la presó s’evidencia que la societat no és realment inclusiva i que hi ha un biaix de gènere i de classe clar; una situació que, ha defensat, cal respondre des de la política: “Aquesta és l’eina; no les togues, no les porres, no la repressió, no la caverna mediàtica...” Ha recordat que la política va més enllà de les institucions i es fa des de les entitats i els col·lectius. En aquest sentit, ha defensat que tot el que han fet “no ha estat suficient però sí necessari”.

Ingla, que ha defensat que parlava en nom de tota la ciutat, ha donat la benvinguda a Romeva i ha reivindicat l’amnistia sense rebutjar els indults: “La gent de Sant Cugat des del dimecres és bastant més feliç”. L’alcaldessa, acompanyada de representants de les entitats i partits independentistes de la ciutat, ha defensat Romeva per “les seves paraules de serenor, empatia, fermesa i compromís” i ha cridat a seguir treballant per l’autodeterminació.

L’acte ha estat organitzat pel grup de suport Free Romeva i ha comptat amb el suport de diversos dels col·lectius que han acompanyat Romeva com ara els Castellers de Sant Cugat o el seu partit, ERC. Al final de l’acte, senzill i ràpid, poques hores abans de començar la Festa Major, han entregat un ram de flors a Romeva, entre aplaudiments del públic, amb moltes persones amb mascaretes i roba groga així com unes lletres formant la paraula “llibertat”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article