“Com a adolescents volem ser reivindicatius per un Mira-sol millor”

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Representants de l’alumnat de la primera promoció del Catalunya com a institut-escola han fet el tret de sortida a la Festa Major de Mira-sol, que s’allargarà durant tot el cap de setmana amb un programa d’actes per als quals cal reserva prèvia i que s’ha vist alterat arran del repunt de la pandèmia, amb la cancel·lació del concert que prosseguia el pregó i dels tallers artístics previstos aquest dissabte.

Tot i les adaptacions d’última hora, el pregó s’ha mantingut com a acte d’inici simbòlic de la celebració amb un clam conjunt de l’alumnat: “Com a adolescents volem ser reivindicatius per un Mira-sol millor”. En aquest sentit, han demanat la construcció del Complex Esportiu, la renovació de l’skate park, tenir espais segurs i coberts per a bicicletes i patinets, tenir trams més amples al carril bici del camí de Sant Cugat al Papiol, instal·lar un camp de volei, crear un espai jove i, sobretot, tenir un edifici propi per a secundària. També han demanat millorar la il·luminació per anar “tranquil·les de nit pels carrers de Mira-sol”.

Són peticions per a millorar un barri que consideren “un petit paradís” i del qual posen en valor els comerços, la biblioteca, els parcs, l’acadèmia d’anglès, la bona connexió en tren i mobilitat activa, l’església i la cavalcada de reis. L’alumnat que ha representat la primera promoció de l’institut-escola ha agraït les entitats del barri la invitació per fer el pregó d’aquest any a una Festa Major “inclusiva, sostenible i neta”. Alhora, han reivindicat la diversitat i la inclusió que hi ha al Catalunya, d’on han posat en valor el treball per projectes.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, també ha intervingut en l’acte d’inici de la Festa Major de Mira-sol tot posant en valor l’acollida de persones nouvingudes. En un marc de pandèmia i increment de les restriccions, l’alcaldessa ha explicat que s’han hagut de suspendre diversos actes –a banda de les dues activitats de la Festa Major, també el concert de Sr. Chen i Vietnam Keed del Sant Cugat al Descobert i les Lectures a la Fresca de la setmana vinent– i ha demanat portar la mascareta sempre.

Just abans de començar l’acte, Ingla ha atès als mitjans per explicar que després d’haver-ho demanat des de l’Ajuntament, el Departament de Salut posarà un marxa un cribratge massiu al PAV3 de la rambla del Celler els dies 13 i 14 de juliol per a joves nascuts entre el 2001 i el 2003 (ambdós inclosos). Hores d’ara la ciutat té una incidència de 2.758 de risc de rebrot i una velocitat de propagació de 2,82 (rt).

És per això que el govern fa una crida a la prudència i demana a la restauració tenir una cura especial per garantir la separació entre taules i el manteniment de les bombolles. Segons Ingla, la propagació és tan elevada a Sant Cugat per la gran quantitat de població jove encara no vacunada i que durant els darrers dies ha tingut viatges de fi de curs, festes i altres contactes que han disparat el contagi.

La Festa Major s’ha iniciat amb el pregó d’aquest divendres al vespre. S’allargarà durant tot el cap de setmana amb activitats com ara espectacles familiars Papanatas Band i Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol, contacontes, campionats de petanca i escacs, noves representacions teatrals – amb dXoc–, sardanes, taller de skate, una bicicletada popular, portes obertes a l’hort de Mira-sol, mostra de balls i cantada d’havaneres. L’acte més destacat és un concert de jazz a càrrec de Rafa Madagascar Latin Jazz Sextet la nit del dissabte. Pots veure tota la programació aquí.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article