Ajornat el desnonament d’una família amb quatre menors que ja té assignat us pis social

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El jutjat ha acceptat l’ajornament del desnonament de Souad Karmoun i la seva família –el seu marit i quatre menors– que s’havia previst per a aquest dimecres al matí tenint en compte que els serveis socials ja els ha assignat un pis, al qual podran accedir un cop acabin les obres d’adequació. L’ajornament suposa disposar de dos mesos de marge fins que el pis social estigui disponible, un temps que Karmoun ha agraït: “Tindrem dos mesos de pau i tranquil·litat. Podrem gaudir de l’estiu amb els nostres fills”.

Karmoun, membre del Sindicat, ha treballat per aconseguir un lloguer social emparant-se en els informes de vulnerabilitat que ha presentat al jutjat. El Sindicat de Llogateres denuncia, però, que arran de la sentència del Tribunal Constitucional en contra de la llei 24/2015 del Parlament pel d’un recurs interposat pel PP, ara els grans tenidors i fons voltors no estan obligats a oferir un lloguer social a les famílies vulnerables.

La família viu ocupant i havia tingut dues ordres de llançament cancel·lades per la pandèmia. Finalment aquest dimecres al matí s’havia d’executar però haver aconseguit ja un pis social ha estat el fet determinant que ha permès aplicar l’ajornament. “Espero que a Sant Cugat els preus del lloguer baixin dels núvols”, ha dit l’afectada, interpel·lant directament l’Ajuntament demanant que es tinguin en compte els ingressos de les unitats familiars.

Prop d’una trentena de persones s’han concentrat aquest dimecres al matí al davant de l’immoble, al carrer Borrell, cridades pel Sindicat de Llogateres, per aturar el desnonament tot i que l’anul·lació s’ha anunciat abans de la convocatòria. Francesc Dalmau, en nom del Sindicat, s’ha mostrat crític amb els serveis socials pel temps transcorregut fins aconseguir la resposta habitacional: “Són mesos de patiment que s’haurien pogut evitar”.

El Sindicat explica que es tracta d’un immoble propietat de Divarian, una entitat que el col·lectiu en defensa del dret a l’habitatge denuncia que és un gran tenidor que aglutina el negoci immobiliari de Cerberus i BBVA. “Són especuladors sense escrúpols deixant famílies senceres al carrer”, han denunciat en un comunicat, “no estem disposades a seguir vivint per fer-los més rics”. Denuncien que Serveus no té cap interès per les persones ja que no ha facilitat un lloguer social, generant “ansietat i angoixa”.

“El Sindicat de Llogateres de Sant Cugat denuncia que prevalguin els interessos especulatius dels fons voltor davant l’emergència habitacional que es viu a la ciutat, i assenyala que davant la complicitat del poder judicial i la passivitat de les institucions, serà la força de la gent qui, un cop més, planti cara a aquells que ens ho volen prendre tot”, apuntaven en la nota de premsa que va servir de convocatòria, on també criticaven Divarian pel control de 30.000 habitatges arreu del país.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article