Mocions del Ple de juliol: seguretat del Monestir, reconeixement a Josep-Pla Narbona i obertura dels CAPs a l’agost

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Dues mocions institucionals –arran de propostes de Junts per Sant Cugat–, una de la Junta de Portaveus i una moció de Ciutadans han marcat la darrera sessió plenària del curs a l’Ajuntament, amb temes com la cura del Monestir i el tancament dels CAPs a l’agost. A continuació recollim els punts tractats. També trobaràs el punts de govern i la contracrònica de la sessió.

Compromís perquè la Unió mantingui l’activitat a la seu tot i la dissolució del Consorci

El Ple de juliol també ha servit per donar compte d’una declaració de la Junta de Portaveus per la qual el govern es compromet a mantenir l’activitat de la Unió Santcugatenca a la seva seu tot i la dissolució del Consorci. A més del suport del govern, la Junta de Portaveus fa suport a l’entitat i es compromet a mantenir els acords presos arran de la dissolució del Consorci. Pots llegir la declaració completa aquí.

Seguretat i protecció del Monestir

El Ple ha aprovat una moció institucional per preveure mesures de conservació i preservació del Monestir en el marc del Pla d’Usos i el Pla Director. L’objectiu és dotar-lo de mesures de seguretat, una petició plantejada inicialment com a moció per Junts per Sant Cugat. És una proposta que ha arribat al Ple un mes després de la vandalització de la creu de terme. Pots veure la moció completa aquí.

Compromís per fer un homenatge a Josep Pla-Narbona

El Ple ha aprovat una moció institucional per crear una comissió entre l’Ajuntament, la família de Josep Pla-Narbona, el Consell de Barri de la Floresta i la taula d’arts visuals per preparar un reconeixement institucional a l’artista. És una proposta plantejada inicialment per Junts per Sant Cugat, que proposa un reconeixement a la figura i a la trajectòria professional de Pla-Narbona, que va morir el 13 de desembre. Pocs dies després de la seva mort, el Consell de Barri de la Floresta ja va fer un reconeixement simbòlic concedint-li la declaració d’orgull florestà. Més enllà de la vessant artística, Pla-Narbona estava arrelat la Floresta. Va ser el creador del cartell del Centenari del barri.

Petició d’obertura dels CAPs i consultoris a l’agost

Tots els grups han votat a favor de la moció de Ciutadans amb què es demana a l’Ajuntament que compleixi el compromís del 2011 per demanar l’obertura total dels CAPs i consultoris a l’agost. Ara bé, s’ha incorporat una esmena del govern aprovada gràcies al vot favorable del govern i Junts i l’abstenció de Ciutadans, per condicionar l’obertura al moment de la pandèmia. Alhora, es demana a Mútua Terrassa la dotació econòmica suficient per mantenir el servei i que els partits amb representació al Parlament traslladin aquesta petició als grups parlamentaris. Cal tenir en compte que aquesta ha estat una de les peticions plantejades per moviments per la sanitat pública i de qualitat com la Marea Blanca. Al Ple de l’EMD de Valldoreix del passat dijous aquesta proposta es va aprovar per unanimitat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article