Kim Barba: "Ha hagut més inscripcions que altres anys i cada any ens adonem que més gent del poble vol participar a les Nadales al carrer"

per Anna Poquet

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Anna Poquet

Aquest Nadal, Aula de So ofereix activitats molt variades per a totes les edats. En la seva programació podem trobar tot tipus de concerts, musicals i nadales al carrer. 

- Què es l’Aula de So?

L’Aula de So va néixer fa més de 25 anys arrel del cor infantil Sant Cugat. Es va voler muntar aquesta escola coral que amb els anys ha anat creixent fins a tenir a dia d’avui una oferta musical molt variada, des de classes d’instruments, clàssic, modern, combos, diverses corals … no només el Cor Infantil sino també l’escola coral dels més menuts fins a Cor Aglepta, Cor de Dama i diverses activitats com podrien ser teatre musical i d’altres més innovadores.

- Fa 25 anys que celebreu per aquestes dates les “Nadales al carrer”, quins serien els principals canvis que s’han anat introduint?

Les Nadales al carrer van néixer d’aquest Cor Infantil i totes les escoles corals d’Aula de so, que cantaven un repertori tradicional de nadal del poble i anaven fent un recorregut pels diferents comerços, els canvis que han hagut són, la restricció de l’activitat al nostre barri, que és el barri de Sant Francesc i el Monestir i es van començar a implicar també comerços del barri. Aquest any s’ha fet conjuntament amb la xarxa del barri Monestir-Sant Francesc i s’acaba amb una activitat que és el pessebre vivent a la residència Sant Cugat, també coneguda amb el nom de residència Santa Rosa. Per tant la diferència, podríem dir que és que s’ha restringit en el barri i passa a ser una activitat més aviat dels més petits de l’escola i no tant de totes les corals. Aquest any, a més a més han hagut més inscripcions que altres anys i cada any ens adonem que més gent del poble vol participar en aquesta activitat.

- Per tant ja s’han tancat les inscripcions, ha hagut molta participació?

Si, ha hagut molta participació, més de 180 inscripcions i aquests nens i nenes ja han fet dos assajos i els queda el darrer assaig general abans d’aquestes nadales al carrer.

- Aquest dijous 17 de desembre celebreu una de les primeres activitats preparades per aquest nadal que és un musical que l’heu anomenat Scrooge, en què consisteix?

El musical Mr. Scrooge és una versió adaptada del tradicional conte nadalenc de Charles Dickens i és un projecte participatiu en el qual es vol donar suport a la tasca musical que els professors de música de primària però especialment de secundària, realitzen a les escoles, el que es vol fer és que nens i nenes del poble i també de Cerdanyola i Rubí, perquè aquest any han hagut inscripcions d’aquestes altres zones, puguin participar d’un projecte professional musical acompanyant el Cor Infantil Sant Cugat  que fa de cor d’escena.

- També oferiu un concert de Nadal, el concert del Cor Aglepta, com és que aquest cor està format només per noies?

El concert de Nadal del Cor Aglepta, aquest any tenim la sort que és un concert benèfic, participem també amb un altre coral, el PAX-Cor de Cambra. El cor Aglepta està format exclusivament per noies perquè en el seu origen, aquestes noies són de les primeres fundadores del Cor Infantil Sant Cugat, Cor Aglepta celebrarà, aquest 2016, 15 anys i aquestes noies, que en aquell moment cantaven en el Cor Infantil Sant Cugat, quan van arribar als 18 anys tenien ganes de continuar cantant, aleshores al cap d’uns anys va néixer aquesta iniciativa i avui en dia Cor Aglepta ja no únicament està format per noies que venen del Cor Infantil sino també noies del poble que tenen ganes de cantar i participar en aquest cor que avui ja gaudeix de gran reconeixement internacional.

- En general podríem dir que són més les noies les que els hi agrada més cantar?

Sí, son les noies que la música ha format part de la seva vida i han volgut mantenir-la activa i cantant en aquest cas, en una coral hi van forçar una mica poder continuar amb la seva carrera musical.

- Quines altres activitats esteu preparant per aquest nadal?

Hi ha el concert de Nadal anomenat “Nadal d’allà, Nadal d’aquí” del Cor Aglepta del monestir de Sant Cugat, també trobem un altre concert a la catedral de Terrassa, el dimarts 22 de desembre i que és un concert diferent del que es fa aquí al monestir, perquè no col·laborem amb el PAX-Cor de Cambra de Sabadell i no és un concert benèfic sino que és un concert que la mateixa catedral de Terrassa ha programat, el repertori serà una mica més extens però pràcticament serà el mateix, és a dir, música d’arreu d’Europa i de compositors de diferents èpoques.

- Totes aquestes activitats son gratuïtes?

Depèn de les activitats, algunes son gratuïtes i altres no, en el cas del concert de Terrassa, com ve organitzat des de la catedral té un preu simbòlic, però per exemple, el concert de Nadal d’allà, Nadal d’aquí de Sant Cugat és un concert benèfic per la ONG Petits Musics del Món i es farà el mètode de “taquilla inversa”, que consisteix en que totes les persones, un cop ha acabat el concert, poden escollir quin és el preu que volen pagar per la seva entrada, aleshores poden fer una donació que va destinada a recolzar aquest projecte de solidaritat i cooperació educativa a Malawi a través de la música, és a dir, molt vinculat amb el que seria aquest món. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article