Rècord de victòries de l’equip femení del SantCu en el que porten de temporada

per Anna Poquet

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Sant Cugat Esport

 

La capitana del grup 1 de Primera Catalana de Futbol femení explica com és l’equip i per qui està format.

- Amb la victòria d’aquest diumenge contra Fontsanta-Fatjó, del grup 1 de la Primera Catalana de Futbol femení, quantes victòries sumeu en aquesta temporada?

Ara mateix sumem 11 victòries de 12 partits jugats, vam perdre la setmana passada contra el Levante-Les Planes, un partit molt disputat que al final se’l van endur elles, però bé, algun cop s’ha de perdre.

- Quants gols porteu a favor i quants en contra?

Ara portem 66 gols a favor i 11 en contra.

- Qui és la màxima golejadora?

La Lídia Rubio és la màxima golejadora del nostre equip amb 16 gols i és la segona màxima golejadora del grup de lliga.

- Quants dies a la setmana entreneu?

Entrenem 3 dies, el dilluns, dimecres i divendres una hora i quart i venim aquí a passar-ho bé, a aprendre tant com puguem i sobretot ho fem perquè ens agrada molt el futbol des de petites, no pretenem dedicar-nos.

- Ho feu com a hobby

Totalment.

- Quants anys fa que jugueu?

La majoria d’aquí som formades des de l’Infantil o des del Cadet i hem anat creixent, no sempre hem jugat juntes, perquè hi ha unes dues o tres generacions de jugadores, però es nota que som de la casa i ens coneixem i això es nota molt en el joc.

- Sou totes de Sant Cugat?

Si, la majoria som de Sant Cugat, Valldoreix, Mira-sol, Rubi i alguna de Sabadell, però totes del Vallès.

A més, el coordinador de la secció femenina del SantCu, Tono Cadevall, explica si es pot portar a terme una comparació entre un equip de Primera Catalana femení amb un de masculí, les diferències que hi ha encara avui en dia entre nois i noies en el futbol i l’aposta que el Club del SantCu ha fet pel futbol femení a diferència d’altres clubs d’altres ciutats del Vallès.

- Quin paral·lelisme hi ha entre la Primera Catalana Femenina i Maculina?

És difícil de comparar, perquè en femení les categories son més llargues. En masculí van cada dos anys i en femení les petites tenen entre 6 i 12 anys, que inclou les categories del benjamí-prebenjamí-aleví, Infantil Aleví són quatre anys, dels 10 als 14, el Juvenil igual, dels 14 als 19 anys i després ja passen a Sènior. El perquè? Perquè hi ha menys jugadores que jugadors, per tant, és un fet que no es pot canviar més que amb el temps i a mida que vagin sortint més jugadores, a partir d’aquí comparar-ho amb categoria femenina-masculina és complicat perquè en masculí tens Primera Divisió, Segona, Segona B, Tercera, Primera Catalana, Segona Catalana, i en femení, en canvi, tens Super Lliga Nacional, Preferent, Primera Catalana, Segona Catalana, això en Amater i després ja tens Futbol Base. Es difícil comparar-ho per la diferència del nombre de jugadors.

- Perquè el Club ha apostat pel futbol femení?

El club fa 11 anys que va decidir provar l’aventura del futbol femení , va veure que cada vegada eren més les noies que volien jugar, la cosa ha anat a més també i el Club va decidir apostar. També és un poble que aposta molt per l’esport femení en general i nosaltres som el club de futbol de la ciutat i el club va decidir apostar i ha anat bé.

- Creus que encara està mal vist jugar a futbol entre noies?

Cada vegada està menys mal vist, el tabú aquest ja s’ha trencat, els pares les porten de molt petites, no només a jugar a futbol sino també a bàsquet, Hoquei i en tots els esports. La dona en si s’ha rebel·lat una mica.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article