L’Ajuntament licita la defensa jurídica com a acusació particular en el cas 3%

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Amb un pressupost de sortida de 49.755,20 euros (amb IVA), l’Ajuntament ha llençat un concurs públic per contractar la defensa jurídica en el cas 3%, del qual n’és acusació particular. Es preveu un contracte de quatre anys o fins que s’acabin els recursos que es puguin produir després de la sentència. El govern municipal va apostar per personar-se tenint en compte que l’Ajuntament és un possible perjudicat pel presumpte finançament irregular de Convergència investigat en aquest cas, tal com queda recollit en diverses pàgines de la interlocutòria feta pública l’estiu del 2020.

Un any després d’anunciar la decisió d’esdevenir acusació particular, l’Ajuntament inicia el tràmit de contractació de la defensa tenint en compte que els lletrats municipals són experts en dret públic i no en causes penals com aquesta. Els criteris d’adjudicació estipulats al concurs públic són econòmics (55%) i a valorar per la mesa de contractació (45%), on es té en compte l’experiència i formació dels professionals.

La interlocutòria feta pública l’estiu del 2020 fa referència a Sant Cugat especialment per l’acabament de la promoció d’habitatge de protecció oficial de la plaça dels Rabassaires, feta per Teyco després de la fallida de Construcciones Bruesa, la primera empresa adjudicatària. En un correu electrònic recollit a la interlocutòria apareixen altres obres santcugatenques amb què Convergència s’hauria finançat de manera irregular a través de les seves fundacions: les urbanitzacions dels carrers Barcelona, Colom, Saragossa i Vallès i la millora del carrer Migdia.

La interlocutòria va escoltar parcialment les conclusions de la comissió Teyco feta a l’Ajuntament el mandat anterior, liderada per la llavors portaveu d’ICV-EUiA, Roser Casamitjana, i amb un enfrontament explícit entre govern i oposició per les conclusions. Tot i això, la interlocutòria no feia cap referència al possible sobrecost de les obres de la pista de la Guinardera, una de les adjudicacions analitzades a fons en el marc de la comissió.

Segons consta a la interlocutòria, les fundacions CatDem i Fòrum van rebre diversos donatius de Teyco fins a un total de 161.800 euros, aproximadament el 3% de l’obra de la plaça dels Rabassaires. Les fundacions també van rebre 25.000 euros –el 4% de l’obra d’urbanització del carrer Barcelona– i 12.886, 20.171,58, 35.608 i 6.181,72 euros que estarien vinculats a les obres dels carrers Colom, Saragossa, Vallès i Migdia respectivament. Són operacions realitzades durant la primera dècada de segle, període durant el qual es van fer altres operacions i obres que hores d’ara consten com a indicis de finançament irregular i també es va construir el PAV3, una de les obres incloses a la sentència del cas Palau, que condemna Convergència per finançament irregular.

L’estiu del 2020 el govern va anunciar que l’Ajuntament esdevindria acusació particular en l’anomenat cas 3% pel presumpte finançament irregular de Convergència. Així ho va anunciar l’alcaldessa, Mireia Ingla: “Després de la sentència del cas Palau, que condemna Convergència per corrupció i en què es conclou que la ciutadania de Sant Cugat va pagar per adjudicacions i obres un sobrecost que es va embutxacar aquest partit polític, és el moment de fer alguna cosa. Crec que la manera més honesta i contundent de defensar els interessos de la ciutat i la seva gent és que la nostra institució comparegui en aquest procediment judicial”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article