MINUT A MINUT: Diada 2021

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Durant la jornada, farem un minut a minut dels actes de la Diada Nacional de Catalunya a Sant Cugat. A continuació trobaràs els principals moments de la jornada mentre el seguiment continuat el farem a través del nostre compte de Twitter. La majoria d’actes són al matí tot i que a les vuit del vespre es farà la tradicional ballada de sardanes amb què acabarà la Diada a la ciutat.

12:00

Comença l’acte institucional de la Diada a l’EMD de Valldoreix, amb discurs del president, ofrena floral d’entitats i partits i la participació de la Coral l’Harmonia. Pots seguir l’acte a través del nostre Twitter. Posteriorment penjarem el manifest complet en aquest minut a minut.

11:14

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ja ha fet el discurs institucional per la Diada. Ha fet reflexions com que el procés sobiranista va començar davant de la no-resolució d’elements com el reconeixement nacional, els desafiaments econòmic i social i la crisi climàtica. Tot criticant la judicialització de la política, Ingla ha demanat una resolució política mitjançant el diàleg, posant en valor la taula de diàleg, que qualifica de victòria de l’independentisme.

Ingla ha marcat distància amb l’independentisme que considera el diàleg fracassat de partida i també davant d’aquell que segueix “amb una narrativa revolucionària i insurrecta però buida de contingut”.

En clau local ha reivindicat el projecte polític del tripartit: “Perquè les ciutats estan canviant a un ritme accelerat i es plantegen nous reptes relacionats amb la mobilitat, l’habitatge i el canvi climàtic, entre d’altres”. L’alcaldessa també ha cridat per un país lliure i una ciutat sense violències masclistes i on tothom es pugui quedar. Pots llegir el missatge complet a aquí.

10:57

Comença l’ofrena institucional de l’Ajuntament un cop acabades les ofrenes florals d’entitats i partits. Ciutadans no participa a la jornada tot criticant la instrumentalització de la Diada per part de l’independentisme. Hi participa el Quartet Brossa. Just a continuació l’alcaldessa, Mireia Ingla, farà el discurs institucional. Pots seguir l’ofrena i el discurs a través del nostre Twitter. Posteriorment penjarem el text complet en aquest minut a minut.

9:14

Comencen les ofrenes florals de les entitats a la plaça de Rafael Casanova, que acabaran a les 11h., moment en què es farà l’ofrena institucional. Pots seguir les ofrenes de cada entitat a través del nostre Twitter.

Prèvia

Els actes previstos per la Diada són l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova (de 9 a 11h. les entitats i a partir de les 11h. la institucional de l’Ajuntament), el discurs de l’alcaldessa al final de l’ofrena institucional i l’ofrena floral a Valldoreix (12h.). Per la tarda acabarà la jornada amb una ballada de sardanes a les 20h. a la plaça d’Octavià.

No hi ha previst cap acte de mobilització independentista com el que es va fer l’any passat ni la marxa a peu a Barcelona que els anys precedents havia organitzat l’Assemblea Nacional Catalana. Tot i això, l’entitat crida a mobilitzar-se a la capital catalana. Pots trobar la prèvia completa aquí.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article