Ciutadans espera la seva millor marca el 20D

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Nito Foncuberta, a l'equerra, saluda un ciutadà mentre José María Espejo observa l'escena. Foto: Jordi Pascual

 

Amb una carpa als Quatre Cantons, Ciutadans començava un nou dia de campanya electoral. El 16 de desembre, però, els militants i regidors locals rebien la visita de José María Espejo, sotspresident de la mesa del Parlament de Catalunya; Carmen de Rivera, diputada; Elena Faba, tercera a la llista per al Congrés, i Nito Fontcuberta, candidat al Senat.

 

Tots quatre van visitar la ciutat per participar en la campanya electoral i van atendre els mitjans de comunicació amb un missatge clar: Créixer. “Hem de fer que cada vegada el nostre missatge arribi a més persones”, va dir Foncuberta. Defensa, tot i ser-ne candidat, l'eliminació del Senat i també de les Diputacions per estalviar despesa. No creu que això afecti a la representativitat perquè la presència de Ciutadans ja és una garantia, segons ell, de la presència ciutadana a les institucions.

 

L'autodefinició com a persones normals davant polítics professionals és un discurs habitual. Elena Faba també el va fer servir quan va assegurar que cal “recuperar confiança mitjançant persones normals com nosaltres, escoltant tothom per fer els canvis”. Per arribar a l'objectiu necessiten, segons la diputada, demostrar que hi ha un gruix important de persones a Catalunya que reneguen “d'un escenari polític que no necessitem”.

 

El sotspresident de la mesa del Parlament va qualificar el 20D com els comicis més importants de la democràcia espanyola. Va situar Ciutadans com l'única candidatura que pot aportar un canvi real per ser un partit “sense hipoteques”. “Volem seguir formant part del gran país que es diu Espanya”, va sentenciar.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article