Volpelleres viu la Festa Major i prepara el relleu de la junta de l’associació de veïns

per Jordi Pascual

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Localpres

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Durant tot el cap de setmana Volpelleres viu la seva Festa Major, iniciada aquest divendres per la tarda amb un pregó fet per Lucas Moreno, membre de la junta de l’associació de veïns del barri. El pregó ha servit per anunciar que l’entitat veïnal prepara un relleu de la seva junta, treballant ja amb un grup de voluntaris per constituir la nova junta.

Moreno ha explicat al seu pregó que va arribat al 2010 a la ciutat, a un barri format majoritàriament per parelles joves amb fills que han vingut a viure a la ciutat. “Tot i que al barri predominen les persones amb fills, sempre intentem que hi hagi activitats per a totes les edats”, ha dit en referència a les activitats organitzades per l’entitat, sobretot la Festa Major, posant en valor els avis i àvies que visiten en el barri per cuidar la canalla.

El membre de l’associació de veïns ha reivindicat un barri viu amb la implicació de la ciutadania tot i que molta d’ella fa poc més de 10 anys que hi resideix. Ha recordat que la primera Festa Major va ser al 2016, amb un format senzill, i que posteriorment ha crescut el format fins aconseguir la festivitat actual, aquesta vegada marcada per la cancel·lació de la Festa Major del 2020 en motiu de la pandèmia.

Tot reivindicant Volpelleres com un barri viu amb espais de trobada, Moreno ha dit que la pandèmia també va ser un moment d’aturar-se i preocupar-se pel veïnat, convertint la compra al comerç de proximitat en un acte de responsabilitat. “La pandèmia ha estat una oportunitat d’aturar-nos i gaudir de nosaltres mateixos, de posar a prova la nostra flexibilitat i capacitat d’empatitzar, de conèixer els veïns i aplaudir els sanitaris”, ha reivindicat el veí.

El president de l’associació, Alberto Valcarce, ha aprofitat la introducció del pregó per demanar als polítics la implicació en el barri. Ha posat en valor que s’avanci en l’elaboració del pla funcional de la masia de Can Canyameres, una reivindicació històrica de l’entitat veïnal, que pretén que aquest espai esdevingui un casal.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, també ha participat a l’acte –acompanyada de representants dels grups de govern i de l’oposició– i ha aprofitat per reivindicar la vitalitat del barri de Volpelleres. També ha posat en valor la recuperació de Can Canyameres com a casal i ha reivindicat que el disseny del barri s’ha de fer de la mà del veïnat.

La Festa Major de Volpelleres s’allargarà fins el diumenge amb actes com una fira d’atraccions, un espectacle de foc i percussió, un circuit d’educació vial, un taller de patinet, un monòleg, cinema a la fresca i diverses activitats esportives, entre d’altres. Pots veure la programació completa aquí.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article