Valldoreix enceta la Festa Major reivindicant la cura del patrimoni

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Valldoreix ja viu la Festa Major, que s’allargarà tot el cap de setmana després de dos dies amb els primers actes, entre els quals el pregó a càrrec d’Àngels Solé, directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), i del seu company Pere Rovira. Tots dos han fet l’inici simbòlic de la Festa Major aquest divendres al vespre amb un reivindicació de la seva tasca com equipament cultural nacional que porta el nom de Valldoreix arreu.

Solé ha reconegut la tasca de l’exalcade Lluís Recoder, present al públic, per haver traslladat el centre del Monestir a l’actual seu a Valldoreix. Segons la directora, la professionalització de la restauració amb la creació del CRBMC va permetre seguir la tasca de la Mancomunitat i de la Generalitat republicana pel que fa a la cura del patrimoni, diferenciant aquesta tasca de la d’antiquaris i col·leccionistes.

Reivindicant la seva presència arreu del país, Solé també ha recordat que tot i que el CRBMC té la seu a Valldoreix fa moltes accions in situ. Tot i això ha destacat la implicació de Valldoreix i Sant Cugat, tot reconeixent que tenen una cura especial quan la seva tasca es fa en col·laboració amb l’EMD i l’Ajuntament.

Pere Rovira, treballador valldoreixenc del centre, ha reivindicat el CRBMC com un centre únic a Catalunya, definint-lo com a “hospital d’objectes”. Ha recordat que una de les primeres tasques a Valldoreix va ser la restauració dels retaules de la parròquia de Sant Cebrià. Hores d’ara segueixen acompanyant l’EMD en tasques com la restauració del castell de Canals.

A l’acte també ha participat el president de l’EMD, Josep Puig, que ha posat en valor la tasca del CRBMC i la projecció de Valldoreix arreu del país. L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha aprofitat la seva intervenció al pregó de la Festa Major de Valldoreix per recordar que el centre s’ha implicat en la restauració del Monestir, del tapís de Grau-Garriga que llueix a la sala Ginesta de l’Ajuntament o recentment en la creu de terme.

La Festa Major de Valldoreix s’allargarà durant tot el cap de setmana amb més d’una trentena d’activitats organitzades per l’EMD i per entitats com l’Associació de Propietaris i Veïns, el Club Esportiu, el Complex Esportiu, entitats veïnals, els Gegants de Valldoreix, l’Església Protestant, el Cau i els Marxosos del Vallès, en el seu 25è aniversari. Pots consultar la programació completa aquí.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article