Democràcia i Llibertat fa bandera de l'ecologisme

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Carles Campuzano amb el cotxe elèctric al darrere. Foto: Jordi Pascual

 

El segon membre de la llista de Democràcia i Llibertat al Congrés, Carles Campuzano, va arribar a Sant Cugat en cotxe elèctric. “M'he estalviat els peatges i la conducció sense marxes és molt més relaxada”, va explicar en l'acte de campanya que va fer el 17 de setembre davant d'ESADE. Allà mateix va visitar un habitatge ecològic prefabricat que l'empresa Noem té en exposició. Per ell, tot un referent de l'arquitectura del futur.

 

La seva visita a la ciutat tenia el respecte del medi ambient com a leitmotiv. És per això que va anunciar la voluntat de derogar l'anomenat impost al sol, contra el qual s'ha posicionat l'Ajuntament, si fer-ho està en les mans de la seva candidatura. Per ell, una Catalunya independent seria molt més responsable amb el medi ambient i es podria equiparar amb altres països europeus.

 

Accepta que el cotxe elèctric no és la solució perfecta. “S'ha de fomentar el transport públic però el vehicle privat continua sent important per a desplaçaments que no es poden fer d'altra forma”, va dir. Campuzano considera que Sant Cugat és un referent en la defensa del medi ambient i ho va exemplificar amb la política d'un arbre per cada ciutadà que es va començar a impulsar sota l'alcaldia del seu company de partit Lluís Recoder.

 

El lliure mercat és progressista”

 

El candidat al Congrés va assegurar que “el lliure mercat és progressista perquè els conservadors volen monopolis”. Va vincular la reflexió econòmica amb el seu impacte ambiental. Mentre visitava l'habitatge prefabricat, va assegurar que únicament la competència empresarial pot generar innovació i una millora en els productes ecològics i amb voluntat ecologista.

 

Davant la qüestió sobre si és possible mantenir el creixement en un món finit, considera que la prioritat és generar ocupació i més activitat econòmica. L'aposta ha de passar, però, per canviar el model productiu i treballar per respectar el medi ambient des del creixement. Fins i tot, redefinir la creació de la riquesa.

 

Darrers dies de campanya

 

Campuzano es mostra convençut que Democràcia i Llibertat tindrà molta força el 20D a Sant Cugat. De fet, la candidatura ha fer molts esforços per no deixar de banda la ciutat. El mateix dia de la visita del número dos hi havia un dinar amb la presència del cap de llista, Francesc Homs, i un acte sobre l'esport amb Carme Sayós.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article