Laura Sala: “Amb la ginebra podem fer caliu amb tots els restauradors de Sant Cugat”

per Jordi Pascual

Economia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Sota l’etiqueta d’alcohol ecològic i emprant cireres del Valle del Jerte (Extremadura) en la destil·lació, la setmana passada es va donar a conèixer ValXerit, una marca de ginebra impulsada per una família santcugatenca que tot just començarà a distribuir-se a la ciutat. Tot i que la iniciativa venia d’abans de la pandèmia, les restriccions van aturar la comercialització i és ara que, reivindicant-la com una ginebra premium –motiu pel qual es va presentar al Club de Golf–, començarà a distribuir-se a nivell local. Laura Sala, directora executiva de ValXerit, explica la iniciativa en aquesta entrevista.

Per què una ginebra?

– La ginebra va ser iniciativa del meu pare amb uns amics al 2014. Van anar al Valle del Jerte per jugar al golf i van decidir fer una ginebra com a excusa per trobar-se més sovint. Cap tenia temps per comercialitzar-la i que l’havien treballat de la mà d’una mixòloga per fer les barreges. És un producte molt bo.

Per què no l’has presentat fins ara?

– Abans de la pandèmia el meu pare va tenir un tumor cerebral i va decidir retirar-se. Vaig demanar comprar-li el producte. Quan va acabar el tràmit, va esclatar la pandèmia. Va ser un temps que vaig utilitzar per avançar a les xarxes socials i amb tot el que podia fer en línia. Ara que ja es poden fer més coses, he pogut muntar l’esdeveniment de presentació; també per donar a conèixer la història.

Té molta història?

– Sí, començant pel nom, ValXerit, que és el nom del Valle del Jerte en àrab. Ens importa agafar allò tradicional per modernitzar-ho. Volem aprendre de la història i portar-la a l’actualitat.

Tota la família és de Sant Cugat?

– Sí, per això hem decidit fer-ho aquí. És casa nostra, allà on podem fer caliu amb tots els restauradors junts. La idea és anar per tot arreu de Sant Cugat per donar-nos a conèixer.

La producció és local?

– De moment la fem a Granada però la distribució serà només a Sant Cugat. Fins ara s’havia comercialitzat molt poc. Ja hem parlat amb molts comerços interessats.

Què significa alcohol ecològic?

– L’alcohol prové de la fermentació del blat. En el nostre cas ve d’Itàlia i no té pesticides ni productes químics per accelerar la fermentació. Ens queda un producte molt més sa. Alhora, al Valle del Jerte hi ha molts cireres, que és un dels botànics que hem introduït en la infusió de l’alcohol. Això no significa que tingui gust de cirera però sí una frescor especial.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article