La comissió Teyco pretén esclarir el cas de la plaça dels Rabassaires i La Guinardera a principis del 2016

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Mercè Conesa compareix davant els mitjans després de l'operació de la Guàrida Civil a l'Ajuntament la darrera setmana d'agost. Foto: Jordi Pascual

 

Amb CDC sota sospita pel presumpte 3% també a Sant Cugat i amb la visita de la Guàrdia Civil a finals d'agost per demanar els expedients de la construcció d'uns habitatges públics a la plaça Rabassaires, tots els grups municipals es van posar d'acord en el Ple de setembre per constituir una comissió d'investigació. La seva funció era esclarir l'expedient d'aquella adjudicació a l'empresa Teyco. Roser Casamitjana va ser escollida per presidir-la.

 

Hi participen un representant de cada grup municipal i alguns assessors acompanyats del tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet. Des de llavors, han pogut analitzar gran part de l'expedient de la plaça dels Rabassaires i de la pista de La Guinardera. La presidenta de la comissió explica que s'ha demanat més documentació i informació addicional. A més, l'Ajuntament no té còpia completa de l'expedient que es va emportar la Guàrdia Civil a l'agost i, per tant, cal que els jutjats el retorni'n o envien fotocòpies.

 

El cas de Rabassaires i La Guinardera són diferents ja que el primer es va licitar a través de Promusa mentre que el segon ho va fer directament l'Ajuntament. Són vies d'adjudicar obra pública diferents, tot i que similars, i això dificulta l'anàlisi. “Necessitem l'ajut dels tècnics per poder entendre algunes parts dels documents”, explica Casamitjana.

 

Segons la regidora, part de la informació ha arribat mitjançant tres compareixences. Han declarat un tècnic de Promusa; el director d'Àmbit de Gestió d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, Antoni Serra, i el gerent de l'empresa pública d'habitatge, Lluís Hosta. Si bé, no pot donar detalls de les conclusions que s'han extret fins el moment ni tampoc dels documents analitzats ni les compareixences fetes.

 

La propera reunió se celebrarà al gener amb la voluntat de poder tancar aviat la comissió. Un cop acabi, es publicarà un informe final on es detallarà allò que s'ha investigat i les conclusions. Els documents analitzats són de l'administració i, per tant, es podrà saber si l'Ajuntament va actuar bé o no però difícilment es podrà esclarir si CDC va cobrar comissions.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article