Mig any d’obres per reparar una fuita d’aigua d’una canonada

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El veïnat de Can Borrull celebra que després de mesos d’espera s’hagin tapat els forats de les obres de reparació d’una canonada que perdia aigua. Tot i que l’actuació va començar al març passat i, a tot estirar, l’Ajuntament els va informar que estaria enllestida abans de l’estiu; la tornada de l’agost va mantenir l’interrogant malgrat les peticions fetes pel veïnat. Finalment tot just la setmana passada es van tapar els forats, deixant el problema solucionat però una nova sensació de deixadesa per part de l’administració local.

Així ho explica Jéssica Piera, representant de l’Associació la Rabassa del Pi de les Planes al Consell de Barri, que recorda que aquesta actuació va coincidir les obres als ponts que travessen la riera per tal d’instal·lar els serveis després de la urbanització del barri. La fuita d’aigua va suposar iniciar unes obres per detectar el punt problemàtic i posar-hi solució però els mesos van passar sense més informació que les tanques que apareixien a la vorera.

“Ho vam reclamar a l’Ajuntament de Sant Cugat tot i que una part de l’actuació és al terme municipal de Barcelona”, explica Piera, que denuncia que durant molts dies d’estiu no es veia cap moviment als dos grans sots on, a més, s’acumulava aigua, “ens diuen que no podem acumular aigua als testos per evitar la proliferació del mosquit tigre però ens deixen dos grans bassals d’aigua estancada durant tot l’estiu”.

La representant veïnal va explicar aquesta problemàtica a elCugatenc el passat 9 de setembre, moment en què aquest diari va preguntar a l’Ajuntament en quin punt es trobava l’afer, tenint en compte que es portava un retard de més d’un mes respecte a la primera data compromesa amb el veïnat. Dues setmanes més tard i sense resposta, les obres han acabat a l’espera d’acabar de retirar unes tanques –que van generar problemes durant l’actuació perquè bloquejaven l’accés a un dels habitatges–. Segons Piera, no han rebut cap explicació del retard.

Tot plegat ha coincidit amb la marxa de Xavier Ludevid de la direcció d’àmbit d’Urbanisme, mentre l’Ajuntament impulsa un procés selectiu hores d’ara aturat per cobrir la plaça. Piera recorda que Ludevid havia estat un dels interlocutors habituals amb el veïnat en el procés d’urbanització de Can Borrull, una obra que encara porta cua perquè es preveuen noves expropiacions per deixar una vorera de quatre metres d’amplada així com per reconèixer algunes parcel·les com a zones verdes.

“Les entitats veïnals vam fer una reunió amb la Generalitat i una altra amb la Diputació per demanar una nova modificació urbanística que permeti no fer aquestes expropiacions i, per tant, regularitzar el barri tal com és”, explica Piera, “tot i que l’Ajuntament ens ha dit que no és possible, tant a la Generalitat com a la Diputació ens han dit que sí”. Per ara hi ha una suspensió de llicències d’obres majors que impedeix fer obres de forma regular. Per això, explica, serà un dels afers que portaran al Consell de Barri.

Sobre la taula segueixen havent altres dels afers recurrents al barri, com ara la ubicació dels contenidors –el de vidre queda habitualment sota la vorera, suposant un perill per als vianants–, problemàtica que ha estat solucionada amb contenidors més petits tot i que la representant veïnal demana que es respecti l’emplaçament i no es tornin a posar directament sobre la carretera de Vallvidrera. L’Ajuntament tampoc ha respost a les peticions d’aquest mitjà sobre la legalització del barri.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article