L’EMD crea un directori de comerços locals

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El portal valldoreixcomerç.cat comença a funcionar a mode de directori de comerços i empreses de la vila. És una iniciativa sorgida en el marc de la pandèmia i que es va parlar en algunes sessions plenàries, inclosa en propostes com la que CUP-PC, ERC-MES i PSC van presentar en favor de l’agroecologia local al desembre del 2020 o quan es va aprovar donar ajuts a la restauració local just el mes anterior. Ara el web ja és una realitat i el govern valldoreixenc el reivindica en la línia dels anuncis de les empreses de la vila a la pantalla de la rotonda de Can Cadena.

Amb aquesta plataforma, els comerços valldoreixencs poden posar gratuïtament informació bàsica del seu establiment, dels productes i les ofertes, tenint així una nova finestra per visibilitzar-se a la vila. Alhora, la plataforma es vincula a les xarxes socials per poder fer difusió dels seus continguts. Per ara tota la gestió es vehicula a través de l’empresa Bootland, contractada per al desenvolupament del web amb un cost de prop de 10.600 euros.

La vocal d’Economia, Elena Degollada, explica que l’objectiu és que l’eina sigui més autogestionable i per això hi haurà formacions que permetin als comerciants actualitzar i introduir noves dades a la plataforma. Tot i això, l’empresa subcontractada s’encarregarà de validar la informació per assegurar-se que les empreses registrades realment són de la vila i introdueixen informació real i productes legals: “Inicialment vam preveure que fos una plataforma d’e-comerce però després de parlar amb els comerciants hem optat per aquest format”. No descarta fer una aplicació com una nova fase.

A la despesa inicial caldrà afegir-li el manteniment anual, que anirà a càrrec de l’EMD, una despesa baixa que ha de permetre mantenir la funcionalitat de la plataforma. Hores d’ara la plataforma ja està operativa tot i que s’hi introduiran millores i petits canvis. Per tal de donar d’alta als comerços, l’empresa desenvolupadora va contactar un a un amb cadascun dels establiments. Malgrat això, hi ha un formulari d’inscripció. Hores d’ara hi ha prop d’una trentena d’establiments.

La plataforma també es dota d’un espai de bloc i notícies de moment buit on l’EMD publicarà informacions referents al comerç local i a la pròpia plataforma. “En general s’ha rebut com una cosa molt positiva”, ha defensat Degollada, que també s’ha referit a la moció institucional del proper Ple, proposada inicialment pel PSC, per incorporar un espai per als comerços de la vila a l’InfoValldoreix.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article