Comença la Festa Major de la Floresta amb un clam per l’acollida de persones migrades i contra les agressions masclistes

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La Floresta contra Fronteres ha fet el tret de sortida de la Festa Major de la Floresta aquest divendres per la tarda al Casino amb un pregó en què han reivindicat la seva tasca de suport a persones migrades que es queden sense suport quan assoleixen la majoria d’edat. Ho han fet amb una teatralització en què han fet burla del turisme internacional, de l’ús de les persones racialitzades per a feines precàries i de l’elitització de la Floresta.

La representació, breu, ha acabat fent una barbacoa simbòlica i amb un repartiment de passaports per cremar-los en la foguera. Un cop feta la teatralització, Oriol Ribera, veí del barri, ha fet una breu intervenció que ha acomiadat dient bona nit en diversos idiomes i també recordant Marià Jornet, veí implicat el l’entitat que va morir al gener passat.

Posteriorment un grup de veïnes de la Floresta ha recordat que el passat 19 de setembre una dona va ser agredida verbalment i física durant un concert tot i haver deixar clar que no volia mantenir cap tipus de relació sexual amb l’agressor. Ell li va rebentar el cotxe amb pedres i la va assetjar per telèfon fins les cinc de la matinada. “Hem vist perplexes com el barri ha qüestionat la veïna i no l’agressor”, han denunciat, “això és violència masclista, no és una baralla de bar”.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha acudit al pregó, amb altres representants dels grups polítics amb representació a l’Ajuntament, i ha posat en valor l’aposta per la solidaritat de la Floresta contra Fronteres. També ha qualificat d’encert la decisió d’haver postposat la Festa Major de l’estiu a l’octubre davant de les onades de la pandèmia.

La Festa Major s’allargarà tot el cap de setmana amb activitats com un campionat d’escacs, un vermut musical i la inauguració de 100 anys d’esport i lleure a la Floresta, entre d’altres. La festa també s’allargarà entre el 15 i el 17 d’octubre amb altres concerts, espectacles infantils, teatre de la Global i havaneres, entre d’altres. Pots veure la programació completa aquí.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article