Mocions al Ple d’octubre: malalties cròniques, control poblacional de la cotorra argentina i foment de la mobilitat elèctrica

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Una declaració de la Junta de Portaveus, dues mocions institucionals i una de Ciutadans han marcat el Ple ordinari d’octubre. A continuació expliquem cada proposta i el debat que ha generat. També pots trobar el recull de punts de govern i la contracrònica de la sessió.

Declaració pel dia de les malalties cròniques

Al Ple s’ha llegeit una declaració de la Junta de Portaveus per celebrar el dia de les malalties cròniques el proper 26 d’octubre com una jornada de conscienciació, informació i solidaritat.Amb la declaració l’Ajuntament pren el compromís de fer suport a la causa des de les polítiques municipals. Pots veure la declaració completa aquí.

Mesures de control poblacional de la cotorra argentina

El Ple ha aprovat en forma de moció institucional una proposta plantejada inicialment per Ciutadans per prendre mesures de control poblacional de la cotorra argentina. Es proposa impulsar un sistema de gestió i control d’espècies invasores d’aus, fer una planificació de la composició i estructura de l’arbrat per no beneficiar la proliferació de la cotorra i prendre mesures per aturar-ne l’expansió. Alhora, s’insta a la Generalitat per elaborar un pla supramunicipal de contenció de l’espècie.

Foment de la mobilitat elèctrica

El Ple ha aprovat en forma de moció institucional una proposta plantejada inicialment per Junts per Sant Cugat en benefici de la transició elèctrica de la mobilitat. Es proposa fer un Pla Estratègic de Mobilitat Elèctrica per planificar la implantació del vehicle elèctric a la ciutat, impulsant nous punts de càrrega a la via pública. En el marc del pla es demana estudiar línies de suport per instal·lar punts privats de càrrega, possibles bonificacions i ajuts i estudiar la viabilitat dels punts de càrrega. Finalment es demana implantar sistemes de vehicles elèctrics compartits, una col·laboració entre operadors públics i privats i fer campanyes d’informació i promoció d’ús dels punts de càrrega.

Rebutjada la proposta de fer reconeixement als resultats acadèmics

Només el grup proposant ha votat a favor de la moció de Ciutadans per proposar un acte anual de reconeixement als estudiants que hagin obtingut les millors notes a la selectivitat i als graus mitjans i superiors. Tant el govern com Junts per Sant Cugat, que han votat en contra, han criticat que un premi suposa no tenir en compte les diferències socials i esdevé un reconeixement resultadista que no contempla l’educació com un dret universal sinó com una competició.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article