La VI Mostra de Titelles porta artistes internacionals després d’un any de resistència

per Jordi Pascual

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Del 5 al 7 de novembre Sant Cugat acollirà la VI Mostra de Titelles que, després de l’aturada de la pandèmia, que l’entitat organitzadora, Can Ninot, ha pogut salvar gràcies a la cessió de la Casa de Cultura per part de l’Ajuntament per seguir amb les representacions, fa una primera aproximació a la internacionalització. Tal com ha explicat Cristian Treceño, portar la companyia Di Filippo amb un espectacle familiar a la plaça d’Octavià i a Proyecto Caravana amb una espectacle també familiar a la Sala Clavé de la Unió suposa fer un salt més enllà de Catalunya, una línia que pretén mantenir amb l’objectiu de fer de la Mostra un esdeveniment internacional.

La Mostra tindrà 10 espectacles de titelles, quatre dels quals són a l’aire lliure i gratuïts. La resta d’espectacles tenen un cost de 7,5 euros i, ara sense limitacions d’aforaments, es podran celebrar sense reserva prèvia tant a la Casa de Cultura com a la Unió, que s’utilitza per primer cop en el marc de la Mostra. Hi participen les següents companyies: Titelles Naip, Centre de Titelles de Lleida, Txo Titelles, Di Filippo, Proyecto Caravana, Pnjim Penjam, Cacauet, Pea Green Boat, Patawa i Bonxinflat. Pots veure la programació completa aquí.

Amb la col·laboració d’entitats com Cal Temerari, l’Ateneu, Paidos i el TOT Sant Cugat, la Mostra també incorpora dos activitats paral·leles. D’una banda, una xerrada sobre la situació del sector titellaire que es farà el proper 4 de novembre a Cal Temerari. D’altra, una xerrada sobre la perspectiva de gènere en aquest sector l’11 de novembre a l’Ateneu. Treceño apunta que, tot i que s’ha optat per aquests espais com a acollidors de xerrades per les limitacions de la COVID-19 que hi havia vigents mentre es preparava el programa, l’objectiu és tornar a fer representacions sense renunciar a mantenir la línia de les xerrades.

“Hauríem desaparegut si no fos pel suport de l’Ajuntament”, ha reconegut l’impulsor de la Mostra, que diu que si desapareix Can Ninot moltes companyies caurien al seu darrere, “la Mostra també és un agraïment de les companyies al nostre poble”. Treceño posa en valor que en la VI edició de la Mostra es pugui recuperar la normalitat no només als espectacles sinó també a la fira d’artesans a la plaça d’Octavià.

Així ho ha explicat en una roda de premsa celebrada aquest dimarts al migdia a la Casa de Cultura, on la tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha posat en valor la lògica de ciutat de la iniciativa, la suma d’entitats, la recuperació del carrer per part de la cultura i que la Unió comenci a acollir actes culturals.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article