Representants i famílies de l’Escola de Música demanen esclariments al govern en ple debat sobre el nou edifici

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Enmig del debat engegat per diverses entitats culturals de la vila sobre la idoneïtat de fer un nou edifici de l’Escola de Música de Valldoreix sense avançar en altres equipaments culturals polivalents, representants i familiars d’alumnes del centre han acudit a l’Audiència pública d’aquest mes d’octubre per demanar explicacions al govern sobre el punt en què es troba el projecte. També han demanat saber si el compromís del govern d’estudiar la possibilitat de fer un auditori a l’espai garden suposarà un canvi en el calendari previst.

Davant d’aquestes preguntes, el president Josep Puig ha explicat que el concurs d’idees que ha de servir per escollir l’empresa encarregada de redactar el projecte arquitectònic del nou edifici es troba en marxa. Segons la sotspresidenta, Susana Herrada, ja s’han escollit les tres empreses finalistes però encara cal una reunió de la mesa de contractació per formalitzar-ho. Aquestes tres empreses hauran de fer les seves respectives propostes per finalment escollir la que farà el projecte definitiu, base per poder licitar les obres.

Herrada ha deixat clar que el procés de contractació no s’ha aturat en cap moment i que el projecte és exclusivament per a l’Escola de Música –tenint en compte la polivalència d’algunes de les sales– i que, per tant, la pressió feta per les entitats crítiques no ha suposat cap canvi en aquest procés. Tot i això, Puig ha explicat que de la mà de l’arquitecte municipal s’ha estudiat la possibilitat d’encabir un auditori en un altre edifici just al costat d’on s’ubicarà la nova Escola de Música.

Per disponibilitat d’espai, aquest edifici és factible tot i que hores d’ara no hi ha cap altre tipus de concreció al respecte. “La intenció és anar construint però també tenim moltes altres inversions a fer com la millora del clavegueram”, ha explicat Puig, sense donar cap data concreta més enllà de l’adjudicació del contracte per fer el projecte que preveu que es pugui fer en un període màxim d’un mes.

Cal tenir en compte que quan el concurs públic es va fer públic, diverses entitats es van mostrar crítiques per la priorització de la despesa (1,7 milions d’euros) ja que consideren que el projecte beneficia una única entitat mentre un auditori o espai cultural polivalent podria donar servei a molts altres col·lectius. L’afer va sorgir com a crítica per primera vegada al Ple de juny, quan la vocal del PSC, Susanna Casta, va llegir una carta de diverses de les entitats.

Des de llavors l’afer s’ha situat com un dels més importants a la vida política valldoreixenca, amb reunions entre el govern i les entitats crítiques, que finalment van escenificar el seu desacord amb un acte conjunt en què van demanar aturar el concurs de l’Escola de Música i treballar per un espai cultural polivalent. Les entitats que han fet suport a la reivindicació són: Gent per Valldoreix, l’Associació de Veïns i Propietaris de Ca n’Enric la Miranda, l’Associació de Veïns de la Colònia Montserrat, els Voluntaris de Cultura Popular, l’Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix, l’Associació de Veïns de la Serreta - bosc de Saladrigues, Valldoreix Espais Naturals, el Casal d’Avis, els Marxosos del Vallès, Magma 2011, el Cercle de Valldoreix i Amicart.

D’aquesta mirada es va desmarcar parcialment l’Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, que, compartint l’anàlisi, va demanar un Pla d’Equipaments participat per la ciutadania i una auditoria de comptes a l’empresa concessionària encarregada de la gestió de l’Escola de Música. Es va desmarcar totalment la Coral l’Harmonia, que havia participat a la primera de les cartes, confiant que la recuperació del projecte de la Centralitat al Ple de setembre serveixi per tenir un espai cultural polivalent.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article