El Consell per la República celebra eleccions amb 11 candidats de Sant Cugat

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Des d’aquest divendres 19 d’octubre i fins el diumenge, el Consell per la República celebra eleccions per escollir l’Assemblea de Representants, una mena de parlament paral·lel que ha de fer suport a l’anomenat Govern del Consell, presidit per Carles Puigdemont. Aquestes eleccions se celebren amb vuit persones de Sant Cugat presentades a títol individual i tres com a càrrecs electes (Carmela Fortuny, Joan Puigdomènech i Núria Fernández, tots tres regidors de Junts).

Apurant l’inici dels comicis, aquest dijous a la tarda l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) ha acollit una presentació de candidats al Vallès Occidental - Oest, on està inclòs Sant Cugat. Hi poden presentar totes les persones registrades de més de 16 anys a través d’internet. A més el Consell local per la República habilitarà una taula de suport pal local de l’ANC el dissabte d’11 a 13h.

“S’han fet debats a les circumscripcions i avui s’ha fet a Sant Cugat, han vingut 14 de les 24 candidatures que tenim al Vallès Occidental - Oest, més una persona que s’ha connectat per via telemàtica”, explica Núria Bou, presidenta del Consell local, “ha estat la forma de presentar-se als votants”. La trobada ha començat amb una pregunta a tots els candidats sobre si es podria fer un aixecament de la Declaració Unilateral d’Independència i la majoria han respost que, tenint en compte el grau de mobilització actual, no és un bon moment per fer-ho.

Segons Bou, es començaran a tenir dades dels resultats a partir del dilluns. “Les persones escollides passaran a formar part de l’Assemblea de Representants, que seria el parlament del govern paral·lel”, apunta Bou, “haurà de començar a legislar alguna cosa però tot dependrà del resultat d’aquest cap de setmana”.

A nivell local el Consell per la República es va crear al desembre del 2019, amb un comunicat en què es declarava Sant Cugat “Territori Lliure i Sobirà, que es governarà pel Consell Local per la República”. Des de llavors, el Consell local per la República ha participat i organitzat mobilitzacions a la ciutat i va acudir al gran acte del Consell per la República a Perpinyà del 20 de febrer de l’any passat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article