25 activitats i unes jornades sobre violències sexuals centren la programació del 25N

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Una dotzena d’entitats i diversos departaments de l’Ajuntament han organitzat les 25 activitats que hores d’ara figuren al programa del dia internacional contra les violències masclistes, el 25 de novembre. A més, durant els propers dies al web municipal s’incorporaran noves activitats organitzades per entitats que no han estat enllestides a temps per incorporar-les al fullet informatiu de la programació. Entre les principals novetats hi ha la celebració d’unes jornades sobre violències sexuals.

Així ho ha anunciat la tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, en una roda de premsa en què també ha confirmat, a pregunta d’aquest mitjà, que finalment l’Ajuntament ha formalitzat la seva personació com a acusació particular en la denúncia d’una dona per una violació al gimnàs Eurofitness. Fins el moment el govern havia anunciat que estudiaria personar-se però encara no havia confirmat el pas. Hores d’ara, explica Gibert, ja han rebut les interlocutòries que els permeten tenir més informació del cas i prendre mesures en conseqüència.

Durant els propers dies, a més, l’Ajuntament facilitarà les dades del Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) i d’altres serveis on es detecten casos de violència masclista –Mossos d’Esquadra, Policia Local i CAPs–, una informació que faciliten anualment al voltant del 25N. Han preferit no facilitar aquesta informació coincidint amb la roda de premsa de presentació del programa d’activitats per no eclipsar la tasca de les entitats.

Unes jornades sobre violències sexuals

El 22 i el 23 de novembre la Unió acollirà les jornades Les violències sexuals, una mirada multidisciplinar, una iniciativa de l’Ajuntament que s’emmarca en les activitats organitzades pel 25N. Hi haurà cinc taules rodones (dues per dia): Estructura de les violències sexuals, Abús sexual infantil: prevenció i abordatge, Violències sexuals: límits i reptes, La cultura del terror sexual i Diversitat de contextos, diversitat d’estratègies. A més, també es projectarà el documental Shootball, basat en els abusos de Joaquín Benítez als Maristes de Barcelona.

Hi participaran dones expertes com la psicòloga Alba Alfageme, l’advocada Carla Vall, la sociòloga Júlia Sánchez, la psicòloga Pilar Polo, la coordinadora de la Unitat EMMA del Vall d’Hebron Anna Fàbregas, la psicòloga Violeta García, la infermera Teresa Echevarría, el col·lectiu Hora Bruixa, l’entitat de supervivents a la violència masclista Noestàsola, la membre de la Cooperativa Candela Míriam Aleman, l’activista llibertària i feminista Laura Macaya, la politòloga Nerea Barjola, la membre de Mujeres Unidas entre Tierras Norma Vélez, la doctorand en Ciències de l’Activitat Física Laia Anguita i la tècnica de projectes de prevenció de Noctàmbul@as Marta Cremades. Pots veure el programa complet de les jornades aquí.

Un programa d’activitats de la mà de les entitats

El proper dilluns comencen les activitats al voltant del 25N amb un diàleg entre víctimes del conflicte colombià que ara treballen en entitats i taules de representació per aconseguir el compliment dels acords de pau. És una activitat promoguda per l’ONG de cooperació feminista CooperAcció. Des del dilluns i fins el 15 de desembre es preveuen prop de 25 activitats, sent l’acte institucional el 25 de novembre a les 12h. a la plaça de la Vila.

Al programa participen entitats com l’Ateneu, l’Entitat Sardanista, la Xarxa del Monestir-Sant Francesc, la Fundació Vicki Brnadet, l’associació Eclíptiques, Ràdio Floresta, la Fundació privada SORLI, Noestàsola, les Dones en Creixement, l’Escola de Música Tradicional, el Grup de Dones Canción Sin Miedo i Associació de Dones Empresàries. Pots veure la programació completa al web municipal.

A més, Escoles Coeducatives, Hora Bruixa i la Ciranda han organitzat la xerrada Stop Violències. Qüestionar les masculinitats des de la infància i l’adolescència a càrrec de Júlia Sánchez. En aquest cas, a banda de l’emissió en línia de l’acte el proper dimarts 16 de novembre a les 18:30h., també han elaborat un dossier de contingut pedagògic per treballar a les escoles (un dossier general i dues propostes didàctiques: la de primària i la de secundària).

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article