El Consell de Joves farà propostes sobre salut mental i sobirania alimentària

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Localpres

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La inauguració de la nova edició del Consell de Joves, per primera vegada amb una franja d’edat de 12 a 17 anys, ha servit per fer els dos encàrrecs de l’Ajuntament a l’òrgan de participació. D’una banda, els representants juvenils hauran de reflexionar sobre la sobirania alimentària i els models de consum, fent propostes sobre l’obtenció dels aliments, el seu processament, altres models de consum i la seva difusió entre el jovent. D’altra, hauran d’identificar els problemes que causa el malestar emocional col·lectiu vinculat a la pandèmia per saber explicar per què el jovent no es troba bé i, en conseqüència, poder proposar mesures per fer-hi front.

A més d’aquests dos encàrrecs, anunciats per l’alcaldessa en la constitució de l’òrgan de participació –que ha tornat a la presencialitat– aquest dilluns per la tarda, els joves també hauran de fer una tercera proposta a treballar durant els dos propers anys. El Consell estrena un nou model de participació, nascut de la revisió del seu reglament, un dels encàrrecs del curs anterior. Entre els canvis destaquen l’ampliació de la franja d’edat de 13-16 a 12-17 anys, l’ampliació del treball a dos anys i l’obertura de la participació a les entitats de la ciutat, de moment l’Esbart, Diables i l’Escola de Música, a l’espera d’incorporar nous representants.

Jaume Medina i Clàudia Marí, que seran els vicepresidents de l’òrgan, han posat en valor que al Consell participin prop d’una vintena de centres educatius i entitats amb l’objectiu que els representants deixin de banda les seves opinions personals i passin a traslladar la preocupació general de l’institut o l’entitat que representen. Ingla ha recordat que hi ha més de 6.000 joves a la ciutat i que cal escoltar-los per donar resposta a les seves necessitats i preocupacions.

Els regidors de Joventut, Alba Gordó i Marco Simarro, han explicat els resultats dels encàrrecs de l’any anterior. El referent a la relació del jovent amb la pandèmia va esdevenir una advertència de l’impacte de la COVID-19 en la salut mental dels joves després d’una enquesta als centres educatius, motiu pel qual s’ha decidit seguir amb aquest encàrrec. El segon, que era la reforma del reglament, s’ha aplicat amb l’inici del nou model de Consell. Els regidors també han reivindicat el reforçament de l’assessoria a joves i famílies a l’Oficina Jove.

L’acte, que ha esdevingut una presentació de cadascun dels integrants de l’òrgan, també ha comptat amb la presència dels regidors Josep Maria Vallès (Junts), Esther Madrona (ERC-MES), Pere Soler (PSC) i Sergio Blázquez (Ciutadans), que han posat en valor el Consell de Joves com un espai d’escolta activa, d’implicació en els afers de la ciutat i de trobada entre el jovent.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article